MobileScrobbler laat je muzieksmaak zien op Last.fm

MobileScrobbler is een applicatie waarmee je de muzieknummers die je beluistert kunt doorsturen naar de sociale muziekdienst Last.fm. De muziek die je afspeelt verschijnt dan realtime op de website.

MobileScrobblerMobileScrobble is een nieuwe dienst, waarmee je je iPhone of iPod Touch kunt verbinden met de sociale muziekdienst Last.fm. Tijdens het luisteren naar muziek stuurt MobileScrobbler gegevens zoals titel, artiest en album naar de website van Last.fm, zodat anderen kunnen zien wat je zoal luistert. Om deze AudioScrobbler te kunnen gebruiken moet je het via Installer.app installeren. Ga in Installer.app naar Sources > Edit > Add en vul de URL http://dev.c99.org/iphone/ in. Je vindt MobileScrobbler daarna bij de categorie Network.

Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord voor Last.fm kun je beginnen te scrobblen. Een muzieknootje in de statusbalk geeft aan dat de applicatie op de achtergrond blijft draaien. Elk muzieknummer dat je afspeelt moet nu automatisch op je profielpagina bij Last.fm verschijnen zodra je meer dan de helft van de track hebt beluisterd. Vanaf je homescreen kun je MobileScrobbler openen om te stoppen: klik op Stop Scrobbling en het muzieknootje in de statusbalk verdwijnt.

Ga naar dev.c99.org/MobileScrobbler om het zelf uit te proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2007, 15:36
Categorie Apps
Onderwerp last.fm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.