Music+ voegt queue, lyrics en Last.fm toe aan iPhone-muziekspeler

Music+ is een lichte uitbreiding op de standaard muziekspeler op de iPhone en iPod touch en voegt een aantal opties toe. Je kan een wachtrij met muziek aanmaken, songteksten meelezen en delen op Last.fm.

MusicPlus voor iPhone iPod touch lyrics songteksten en queueSommige applicaties hoeven er niet bijzonder fraai uit te zien, als hun functionaliteit maar werkt. De al langer uitgebrachte applicatie Music+ verbetert de standaard muziekspeler van de iPhone op een flink aantal punten, maar laat je niet zwemmen in de opties. De gratis app voegt op een eenvoudige manier een wachtrij-functie toe aan de muziekspeler, toont songteksten van nummers met een druk op een knop en laat je delen wat je luistert op sociale netwerken en Last.fm.


Je hoeft in de bekende overzichten van artiesten, nummers of afspeellijsten een liedje maar naar rechts te swipen en er verschijnt een getal voor. Dat is zijn positie in de wachtrij van muziek. Die maak je ter plekke aan. Het is geen vervanging voor de afspeellijst-functie zelf, maar ideaal voor eenmalig gebruik als je bepaalde nummers achter elkaar ten gehore wil brengen. Als je een geselecteerd liedje naar links swipet, wordt hij weer geschrapt uit de wachtrij. In het meest linkse tabblad Queue, kun je de volgorde van liedjes aanpassen en nummers schrappen.

Een andere functie van Music+ is het laden van songteksten bij liedjes. Die zijn afkomstig van een Wiki die door gebruikers is aangemaakt. Dat betekent dat niet alle liedjes teksten laten zien en dat onverstaanbare stukjes in een nummer gemarkeerd zijn met vraagtekens, maar het is erg makkelijk de tekst te volgen door alleen maar te scrollen door de ruim opgezette tekst. Als je de songtekst aan hebt staan, valt het beeld eveneens niet uit en blijft de tekst in beeld.

Als je gebruik maakt van de liedjes-logdienst Last.fm mag je in je handen wrijven voor Music+. Onder de Instellingen van de applicatie kun je de app verbinden met je Last.fm-account, waarna hij automatisch de geluisterde liedjes logt op het netwerk. Er is meer ondersteuning voor sociale netwerken. Je kan Facebook- en Twittergegevens invoeren om aan te geven wat je luistert. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst inloggen. Wat handig is, is dat je het standaardbericht kan aanpassen. Standaard staat er I am listening to [liedje] by [artist], maar daar kun je eenvoudig een eigen, Nederlandse variant op maken. Als je dat niet zint, kun je het alsnog bij elk liedje apart doen.

Music+ is niet uniek in zijn functies, maar combineert de eigenschappen wel in een overzichtelijke en gratis applicatie. Bovendien is het pictogram van de applicatie een blauwe variant op de standaard oranje Muziek-knop van de standaard muziekspeler. Daardoor past hij ook prima in het homescreen. Het bevestigt dat de applicatie aanvoelt alsof hij op de iPhone hoort.

Met dank aan Nino van den Bosch voor de tip

Downloaden: Music+ (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 14:23
Categorie Muziek
Onderwerpen last.fm, muziek
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.