Vikings app

Viking App: goede belstatus-app voor klanten Mobile Vikings

Mobile Vikings heeft eindelijk een dataverbruik- en belstatus-app voor iPhone. Viking App toont contacten die ook Viking zijn en tegoeden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Viking App Mobile Vikings iPhoneBeter laat dan nooit? De Belgische telecomprovider Mobile Vikings heeft een eigen belatstus-app uitgebracht voor de iPhone. De Viking App is net even wat uitgebreider dan je van soortgelijke apps bent gewend. Ja, je ziet je resterende belminuten, sms’jes en MB data dat je de rest van de maand kan gebruiken. Maar ook de eigenzinnigheden van de provider worden gedekt. Zo zie je wie van je contacten ook een ‘Viking’ is om gratis contact mee op te nemen, en werp je een blik op je aparte Viking-tegoed.

De Balance-pagina maakt een duidelijke scheiding. Bovein beeld zie je de resterende telefoontjes en sms’jes naar andere Mobile Vikings-gebruikers. Die worden getoond in twee cirkels met een hard resterend cijfer. Onderin zie je hoeveel MB data, hoeveel minuten en hoeveel sms’jes van je limiet al zijn gebruikt. Centraal in beeld zie je hoe lang je tegoed nog geldig is om de binnen-de-bundel tarieven te gebruiken, en je ziet nog naar hoeveel krediet je resterende data, minuten en sms’jes omgerekend zijn in euro’s.

Viking App datategoed belstatus Viking App contacten

Extra statistieken over je verbruik en geschiedenis in de Viking App haal je uit het centrale tabblad Insights, waarin je onder andere ziet hoeveel dagen je abonnee bent, hoeveel andere Vikings je hebt uitgenodigd en hoeveel gratis data en minuten dat je al heeft opgeleverd. Je ziet voor hoeveel gesprekken je hebt betaald, vrienden waar je het meest contact mee hebt en hoeveel muziek je nog via Spotify kan beluisteren met je huidige datategoed.

Geinige weetjes, maar interessanter is misschien dat je de Vikings-bonussen ook goed kan benutten vanuit de applicatie. De Viking App wil toegang tot je contacten, leest dan uit wie daarvan een Viking is en die kan je vervolgens direct vanuit de app bellen en een bericht versturen. Vanuit de instellingen bereik je de helpdesk en lees je een uitgebreide FAQ met allerlei vragen, bijvoorbeeld over hoe je met Bitcoins je beltegoed kan aanvullen.

Viking App meer usage Viking App statistieken apps

Ondanks dat er nu eindelijk een officiële iPhone-app is, blijven volgens Mobile Vikings onafhankelijke applicaties als My Viking ondersteund. De app van 7bytes staat dankzij inzicht in het prijsplan en een alarmmelding voor hoog verbruik, nog niet buitenspel – al gaat de app de komst van de officiële en indrukwekkende My Viking-app zonder twijfel merken.

Pluspunten

  • Onderscheid in tegoeden
  • Viking-contacten zien

Minpunten

  • Verbruiksalarmen kunnen beter

Downloaden: Viking App (gratis, alleen Belgische App Store, iPhone, iOS 7.0+)

Met dank aan Andy van Roosendael voor de inzichten en screenshots

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 11:46
Categorieën Belgische apps, Diensten
Onderwerpen belstatus, dataverbruik, mobile vikings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.