Mobiele televisiedienst Belgacom TV Overal vanaf september betaald

De live-televisiedienst TV Overal van Belgacom gaat vanaf 3 september €4,95 per maand gaan kosten. Hiervoor moet je ook een abonnement bij Belgacom hebben.

TV OveralDe afgelopen jaar onthulde tv-dienst TV Overal van Belgacom maakt het mogelijk om televisie te kijken op je iPhone, iPad of iPod touch. De provider heeft laten weten dat het gebruik van TV Overal vanaf 3 september niet langer gratis zal zijn, maar €4,95 per maand gaat kosten. Daarnaast moet je ook een internetabonnement bij Belgacom hebben. De dienst was voorheen gratis omdat er sprake was van een testfase.

Die testfase heeft langer geduurd dan gepland, want oorspronkelijk had er vanaf oktober 2011 al voor betaald moeten worden. Het raadplegen van de televiegids en het opnemen van televisie vanuit de app blijft volgens Belgacom wel gewoon gratis. Behalve op iOS-apparaten is TV Overal ook op Android-toestellen en pc’s te gebruiken.

Ben je niet thuis, dan kun je TV Overal ook gebruiken via een 3G-verbinding bij een abonnement van Proximus, waarmee je één uur per maand gratis tv kunt kijken. Hiervoor moeten je wel een databundel van minstens 50 MB hebben. Het is volgens ZDnet niet duidelijk of de verbruikte data hiervoor in rekening wordt gebracht. Tevens is het mogelijk TV Overal te gebruiken op een Fon-hotspot.

Concurrent Telenet biedt al lange tijd Yelo, een soortgelijke dienst waarmee je televisie kunt kijken op iOS-apparaten. Deze dienst is op het moment echter nog steeds gratis om te gebruiken.

Downloaden: TV Overal (gratis, Belgische App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2012, 12:54
Categorie Providers
Onderwerpen belgacom, telenet, televisie, yelo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.