Mobiel alarmsysteem Be-Alert volgend jaar in België inzetbaar

In België is Be-Alert vanaf volgend jaar landelijk inzetbaar. Be-Alert stuurt noodmeldingen naar iPhones en andere mobiele telefoons.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NL-AlertHet Belgische alarmsysteem Be-Alert is vanaf volgend jaar landelijk inzetbaar. Dit schrijft De Standaard. Met Be-Alert kan de overheid in één keer een bericht sturen naar smartphones in specifieke gebieden, om zo alarm te slaan bij noodistuaties. Daarmee is Be-Alert het Belgische alternatief op NL-alert, dat de laatste tijd in Nederland wordt getest. Op het moment is de Belgische overheid nog druk aan het testen met Be-Alert in 33 gemeenten.

Be-Alert is in naam deels gelijk aan NL-Alert, maar de twee verschillen enigszins elkaar. Zo werkt Be-Alert met sms-berichten en gesproken telefoonboodschappen. Hiermee heeft Be-Alert niet de beperkingen waar NL-Alert wel last van heeft. NL-Alert maakt gebruik van speciale noodmeldingen, die niet op iedere smartphone te ontvangen zijn. Hierdoor kan bijvoorbeeld de iPhone 4 geen NL-Alert ontvangen. Je kunt een Be-Alert ook ontvangen via e-mail of faxbericht.

Omdat Be-Alert je via een gewone sms op de hoogte kan brengen, hoef je de Noodmeldingen-schakelaar in het Berichtencentrum van de iPhone niet in te schakelen om de meldingen te ontvangen. Dat is voor Belgische iPhone-bezitters goed nieuws: Noodmeldingen bleek namelijk nogal een effect op je iPhone-accu te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:50
Categorie iOS
Onderwerpen belgische apps, nl-alert, noodmeldingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.