Miniatuur jerrycan is ‘s werelds kleinste telefoonlader

De Fuel Micro Charger is een miniatuur oplader voor smartphones. De miniatuur jerrycan kan je telefoon 20 tot 30 minuten extra spreektijd geven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fuel jerrycanTerwijl andere fabrikanten van reservebatterijen zo groot mogelijke batterijen met een hoge capaciteit maken, kiest Devotec voor de omgekeerde weg. ‘s Werelds kleinste telefoonlader ziet eruit als een jerrycan en is klein genoeg om als sleutelhanger te gebruiken. De Fuel Micro Charger is bedoeld om in noodsituaties nog net even te kunnen bellen. Je krijgt er 20 tot 30 minuten extra spreektijd mee. Op standby kan de telefoon zelfs nog een paar uur extra meegaan.

Het kan net genoeg zijn om in noodgevallen iemand te bellen, een reddingsactie in gang te zetten, of gewoon te laten weten waar je bent. Volgens de bedenkers is het perfect voor als je onverwachte vertraging hebt en niet in staat bent geweest om je telefoon te laden. Voor een paar telefoontjes, het versturen van wat e-mail of gebruik van je GPS, meer heb je niet nodig. De jerrycan werkt als een normale reservebatterij: je zet de schakelaar om, sluit de iPhone aan en hij begint meteen te laden. Je neemt de Fuel Micro Charger mee aan je sleutelbos. Via Kickstarter kun je investeren in het idee. Met nog 24 dagen te gaan is het benodigde geld bijna binnen. De eerste 500 geluksvogels kochten hun miniatuurlader voor $15, tegenwoordig betaal je er $18 voor (plus $3 verzendkosten). Daarnaast heb je nog de Lightning-naar-micro-USB-adapter (€19) nodig om de micro-USB-aansluiting van de jerrycan te kunnen omzetten naar een Lightning-adapter, maar die had je misschien al liggen.

In een filmpje op Kickstarter kun je zien hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 15:35
Categorie Accessoires
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.