Apple krijgt patent op touchscreenbediening zonder te kijken

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor touchscreens die je zonder beeld kunt bedienen met vingerbewegingen. Dit is handig als je niet op het scherm kunt kijken, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

apple patent no lookHet Amerikaanse patentbureau heeft Apple ene patent toegewezen met de naam ‘Playback control using a touch interface’. Het patent met nummer 8.407.623 is al in 2009 voor het eerst ingediend en beschrijft de bediening van een touchscreen zonder dat er informatie op het scherm te zien is. Dit komt van pas in situaties waarbij het niet mogelijk is om op een touchscreen te kijken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het scherm kan dus ook zwart zijn. De bediening vindt dan plaats met bepaalde vingerbewegingen.

Denk daarbij aan eenmaal tappen voor afspelen en pauzeren van muziek of het kloksgewijs tekenen van een cirkel op het scherm om het geluidsvolume omhoog en omlaag te draaien. Apple kreeg in totaal 35 patenten toegewezen, waarvan de meeste niet zo spannend zijn. Zo was er ook een patent voor het afspelen van digitale media via een touchscreen, waarbij je ook snel door de content kan spoelen. En een patent waarbij je instant messagingberichten naar meerdere ontvangers kunt sturen. Patently Apple heeft een lijst van alle 35 patenten, waarvan heel wat te maken hebben met mobiele apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 15:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.