Minecraft Pocket Edition

Minecraft Pocket Edition krijgt grafische upgrade

Minecraft Pocket Edition ziet er na de laatste update mooier uit. De game heeft verbeterde belichting en prestatieverbeteringen gekregen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Minecraft Pocket EditionMinecraft voor de iPhone en iPad heeft in de laatste update een grafische boost gekregen. Volgens ontwikkelaar Mojang ziet water er voortaan realistischer uit, is de belichting van de game verbeterd en het spel moet nu over het algemeen een stuk beter draaien. Het zijn echter tweaks die het spel net wat mooier moeten maken. Minecraft is nog steeds de blokkerige spelwereld die we al jarenlang kennen.

Babydieren in Minecraft Pocket Edition reageren voortaan bijvoorbeeld anders als je ze in het water gooit. Vroeger zonken ze naar de bodem, maar ze blijven voortaan gewoon zwemmen. Een broodnodige update volgens Mojang, want “het was gewoon gemeen” dat de beesten leken te verdrinken.

Meer informatie: Minecraft voor iPhone en iPad: dit moet je weten

Minecraft Pocket Edition screenshot 0.10

In Minecraft 0.10 zijn goudmijnen toegevoegd aan de Mesa-biome – wat het makkelijker moet maken om goud te vinden. Daarnaast zijn er nieuwe hekken en poorten aan het bouwmateriaal toegevoegd. Speel je in Creative Mode? Dan kan dat na de update zowel ‘s nachts als overdag.

Hoewel de nieuwe update een paar nieuwe opties toevoegt, lijkt het spel nog grotendeels identiek in elkaar te steken. Minecraft ziet er vanaf 0.10 vooral een stuk mooier uit. Daarmee is de update wel anders dan de nieuwe versie die in juli verscheen. Toen voegde Mojang oneindige werelden toe aan de iPhone- en iPad-versie van Minecraft, waardoor je niet langer beperkt bent tot een klein gebied.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 14:52
Categorie Apps
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.