iPhone 6 Lightning

‘Accessoires van derden krijgen Lightning-poorten’

Apple is het MFi-programma voor accessoiremakers aan het uitbreiden. Binnenkort kunnen cases, docks en andere accessoires ook een Lightning-poort gebruiken.

iPhone 6 LightningAccessoires van fabrikanten naast Apple mogen binnenkort ook Apple’s Lightning-poort gebruiken. Dit vertelde Apple afgelopen week aan accessoiremakers tijdens een speciale bijeenkomst, aldus bronnen van 9to5Mac. Daarmee kunnen docks, batterijcases en andere iPhone-accessoires binnenkort een stuk makkelijker worden opgeladen.

De Lightning-poort wordt door Apple beschikbaar gesteld aan accessoiremakers die deelnemen aan het MFi-programma. Deelnemende fabrikanten krijgen toegang tot specifieke onderdelen en documenten van Apple, zodat ze gecertificeerde accessoires kunnen maken. Accessoires gemaakt buiten het MFi-programma gebruiken vaak onofficiële onderdelen, die in sommige gevallen niet door iOS worden geaccepteerd.

Apple biedt al langer de aansluitingen voor Lightning-kabels aan via het MFi-programma, maar de poort waar je deze kabel insteekt was nog niet beschikbaar. Fabrikanten waren hierdoor genoodzaakt om soms alternatieve oplaadmethoden te integreren. Een iPhonebatterijhoes met Lightning-aansluiting heeft hierdoor soms een usb-poort onderop, zodat je de iPhone kunt opladen of synchroniseren. Met de introductie van de Lightning-poort voor accessoiremakers, kun je een eigen iPhone-kabel op deze accessoires gebruiken.

Naast de Lightning-poort mogen accessoiremakers ook aan de slag met een dunnere Lightning-aansluiting. Beide nieuwe onderdelen moeten vanaf begin 2015 voor fabrikanten beschikbaar zijn.

Apple lijkt zich met de nieuwe aansluiting ook voor te bereiden op nieuwe koptelefoons. We horen immers al langer van een hoofdtelefoon met Lightning-aansluiting. Door de Lightning-poort beschikbaar te stellen voor andere fabrikanten, kunnen deze bedrijven mogelijk ook zo’n koptelefoon maken. Een Lightning-koptelefoon kan via de poort worden opgeladen en je geluid digitaal doorgeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 15:52
Categorie Geruchten
Onderwerpen lightning, mfi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.