Meta Watch: smartphone-horloge biedt alternatief op Pebble

De Meta Watch is een smartphone-horloge dat zich koppelt met je iPhone via Bluetooth 4.0. Gezien de Meta Watch vanaf deze maand al verkocht wordt, is hij iets eerder op de markt dan de Pebble.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Meta WatchDe makers van het smartphone-horloge Meta Watch hebben vandaag een nieuwe versie van hun ontwikkelingssysteem uitgebracht, waardoor het mogelijk is om dit horloge te koppelen met de iPhone via Bluetooth 4.0. Hierdoor kunnen ontwikkelaars apps voor het horloge ontwikkelen die concurreren met de Pebble, een ander horloge dat onlangs nog meer dan 10 miljoen dollar via Kickstarter wist in te zamelen.

De Meta Watch heeft net als de Pebble een bewegingssensor en een trilmotor. Hierdoor zou er in theorie net zoveel met het horloge mogelijk zijn als met de Pebble. Een ontwikkelaar zou een app kunnen ontwikkelen die informatie met het horloge uitwisselt, zodat je bijvoorbeeld bepaalde berichten op je pols kunt lezen. Zo zou een app zoals Runkeeper het horloge kunnen integreren, zodat je krijgt te zien hoe hard je rent en hoe ver je nog moet.

Hoewel de Pebble onlangs een flink succes wist te boeken, is de Meta Watch iets eerder op de markt. Het horloge is vanaf deze maand al verkrijgbaar, terwijl de eerste Pebbles pas in september verzonden worden. Daar staat wel tegenover dat de Meta Watch een stuk duurder is: je betaalt voor het horloge 199 dollar, terwijl de Pebble 150 dollar zal gaan kosten zodra deze buiten Kickstarter verkocht wordt. Daarnaast moeten app-ontwikkelaars wel ondersteuning voor het horloge integreren, iets dat bij de inmiddels veel besproken Pebble waarschijnlijker lijkt.

Meer info: MetaWatch.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2012, 10:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.