‘Apple test iPhone met 3,95-inch display’

Volgens 9to5Mac test Apple op het moment 3,95-inch schermen, die de iPhone vooral langer zullen maken. De grotere schermen laten in iOS 6 meer tegelijkertijd zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5Apple zou op het moment een iPhone met een 3,95-inch scherm testen. Dit vertelden bronnen aan 9to5Mac. De nieuwe iPhone heeft een hogere resolutie van 1136 bij 640 pixels. wat zou betekenen dat het scherm even breed is als voorgaande iPhones en dat hij langer wordt. Op het moment zouden er twee prototypes bij het hoofdkantoor van Apple liggen, die bekend staan als iPhone 5,1 en iPhone 5,2. Ze dragen ook de codenamen N41AP en N42AP.

Het grotere scherm maakt de nieuwe iPhone even breed en 8,76 centimeter lang. De nieuwe grootte van het scherm zou ervoor zorgen dat de verhouding erg in de buurt van 16:9 komt, waardoor breedbeeldvideo’s zonder zwarte balken afgespeeld kunnen worden.

Volgens 9to5Mac’s bronnen test Apple op het moment ook een versie van iOS 6 die is geoptimaliseerd voor het hogere scherm. Hierdoor zou er een extra rij met app-iconen op het beginscherm staan en toont de interface van een app meer tegelijkertijd. Dit idee kwam eerder nog voorbij in een concept, waarbij een ontwerper liet zien hoe apps er op een langer scherm uit kunnen zien.

De prototypes zouden gewoon een home-knop hebben, maar ook een kleinere dock connector. Deze connector kwam onlangs nog voorbij in een gerucht van iLounge. Volgens 9to5Mac is de connector echter niet in de vorm van een pil, maar gewoon een stuk smaller dan de huidige verbindingspoort.

We horen al lange tijd geruchten over een iPhone met een 4-inch scherm. Zo vertelden bronnen aan het overwegend betrouwbare The Wall Street Journal nog dat Apple het grotere scherm zal introduceren. Eerder vandaag bleek nog dat Sony werkt aan in-cell schermen, die de iPhone dunner maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 16:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.