Meizu M8 nog niet klaar voor CeBIT 2008

De langverwachte iPhone-kloon van Meizu zou komende week op de CeBIT in Duitsland gepresenteerd worden. Maar door onverwachte problemen - mogelijk vanwege multitouch - haalt de Meizu M8 opnieuw de deadline niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Meizu M8 te laat voor de Cebit 2008Komende week is in Hannover de jaarlijkse computerbeurs CeBIT. De M8 van Meizu – het Chinese antwoord op de iPhone – zou daar eindelijk officieel gepresenteerd worden, maar er is opnieuw een kink in de kabel gekomen. Onverwachte tegenvallers zorgen ervoor dat de M8 niet op de CeBIT te zien zal zijn.
Fabrikant Meizu staat wel op de beurs in hal 16, stand E12 en zal daar de collectie mp3-spelers waaronder de slechts 7,3 mm platte Mini Player laten zien.

De tegenvallers blijken behoorlijk groot te zijn: Meizu geeft aan dat de iPhone-kloon wel eens tot het tweede of derde kwartaal van 2008 moet worden uitgesteld, terwijl ze kortgeleden nog lieten doorschemeren dat de eerste partij al onderweg was. Het vermoeden bestaat dat de vertraging te maken heeft met multitouch: Meizu is van plan om deze technologie ook in de Meizu M8 toe te passen, maar loopt daarbij tegen een patent van Apple aan. Blijkbaar zoekt Meizu nog naar een manier om de touchscreentechnologie van Apple te imiteren zonder tegen juridische problemen aan te lopen. De eerder genoemde Mini Player gebruikt al wel aanraaktechnologie: Meizu noemt het een ‘sliding touch-key humanized interface’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen beurs, cebit, duitsland, meizu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.