Matter-icon

Matter is Apple’s Gratis app van de week

Matter is een week lang gratis te downloaden als Apple's Gratis app van de week. De foto-app onderscheidt zich van soortgelijke apps door in plaats van filters 3D-objecten in foto's te zetten.

Matter-icon
Matter is al een tijdje te vinden in de iCulture Deals van deze week en dat heeft een reden: Apple heeft de foto-app vandaag officieel benoemd tot Apple’s Gratis app van de week. Je hebt dus nog zeven dagen de tijd om deze originele fotobewerkingsapp voor nop uit de App Store te plukken.

In tegenstelling tot de meeste foto-apps in de App Store is Matter geen collectie van hippe filters of Photoshop-achtige tools. Deze app richt zich op het uitbreiden van je kiekjes met virtuele 3D-objecten, zoals een reflecterende kubus en andere vormen.

Saaie foto’s worden futuristische kunstwerken

Op deze manier kun je een saaie foto van een grasveld ineens veranderen in een futuristisch landschap, waar de meest gekke bouwwerken in staan. Het kost even wat moeite om de mogelijkheden van Matter te ontdekken, maar al snel plaats je als een volleerd architect het ene na het andere object in je foto’s.

Matter-voorbeeld Matter-foto

Zo’n reflecterende kubus is echter nogal opvallend, waardoor je Matter waarschijnlijk niet zult gebruiken om je vakantiefoto’s op een leuke manier te bewerken. Ook lenen vooral foto’s waar weinig op gebeurt zich het beste voor Matter, omdat je dan de ruimte hebt om los te gaan met het plaatsen van de futuristische objecten.

Vooral leuk om mee te spelen

Een vermakelijke app om saaie foto’s alsnog de moeite waard te maken, al is het maar om met de mogelijkheden van Matter te spelen. De app is gratis, maar bevat wel een viertal betaalde in-app aankopen in de vorm van pakketten met nieuwe vormen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2015, 11:08
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.