google-maps-nachtmodus

Google Maps krijgt nachtmodus voor achter het stuur

's Nachts in de auto? Google Maps heeft dan een nieuwe nachtstand voor je, waardoor het felle iPhone-scherm je niet langer zal verblinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps nachtmodusGoed nieuws voor nachtbrakers die vaak rondrijden met Google Maps: de app heeft een speciale nachtmodus gekregen, waardoor de kaarten-app minder fel is als je ‘s nachts navigeert. Je kunt na de update ook speciale labels op de kaart plaatsen, zodat je locaties makkelijk weer kunt terugvinden. Heb je een foto geplaatst? Dan is het mogelijk om de bijbehorende tekst aan te passen vanuit de app.


De nachtmodus van Google Maps beperkt zich tot de navigatiefunctie, waarmee je routeaanwijzingen krijgt terwijl je rijdt. Daar komt de nachtfunctie ook het meest tot zijn recht: het voorkomt dat je in een donkere auto wordt verblindt door de toch vooral witte en lichtgrijze kaarten van Google Maps. De Google Maps-nachtmodus lijkt automatisch te activeren: tijdens onze tests zat er geen speciale knop waarmee je de nieuwe functie kunt inschakelen. Vermoedelijk kijkt Google Maps naar de huidige tijd, om te bepalen wanneer de nachtmodus ingeschakeld moet worden.

Google is de navigatiefuncties van Google Maps druk aan het uitbreiden. Een maand geleden schreven we nog over de aangepaste ov-routeinformatie, waardoor een reis met de trein, bus of tram makkelijker gepland kan worden. In de tussentijd is Apple bezig met een inhaalrace op het gebied van openbaar vervoer. Apple Maps krijgt in iOS 9 route-informatie, maar dit wordt per stad uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 augustus 2015 om 16:04
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.