Man wint fotowedstrijd met iPhone-foto

Een foto gemaakt met een iPhone heeft de 2009 East of England Photography Competition gewonnen. Hij maakte een foto van het Chappel Viaduct in Essex, terwijl hij er langs liep met een collega. Zelf is de prijswinnaar ook verbaasd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ICE winner 2009Een zekere Danny Jennings heeft de 2009 East of Engeland Photography Competition gewonnen. Waarschijnlijk hebben weinig mensen ooit van deze fotografiewedstrijd gehoord, maar het bijzondere is dat er heel wat fotografen met ‘echte’ camera’s zoals een Pentax K100D of een Sony DSLR-A200 aan de wedstrijd meededen. Een foto van het historische Chappel Viaduct in Wakes Colne (Essex) won echter de eerste prijs, een geldbedrag van £250. Eén van de vijf juryleden was verbaasd dat de foto was gemaakt met een mobiele telefoon. Eigenlijk was het toeval dat Danny de foto maakte. Hij werkt bij de gemeente Essex en kwam met een collega langsgelopen toen hij besloot om de foto te maken.

De prijswinnaar is zelf ook wel verbaasd over het eindresultaat: “I honestly didn’t think a mobile phone photograph could compete with a traditional camera especially as it’s an iPhone which I continually get mocked by my friends for as the iPhone has one of the poorest cameras in a mobile phone.” Er dongen in totaal 48 inzendingen mee naar de hoofdprijs. De wedstrijd is bedoeld om civiele techniek in beeld te brengen.

Alle ingezonden foto’s zijn hier te vinden: 2009 East of England Photography Competition

Via: iPhoneography

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2009, 0:21
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.