Wat komt er na het touchscreen… krasinvoer?

Onderzoekers van Carnegie Mellon University hebben een manier bedacht om mobiele telefoons en andere apparaten met krasbewegingen te bedienen. Het geluid van krassende nagels is goed te onderscheiden van andere geluiden.

iphone nailsOnderzoekers van Carnegie Mellon University hebben bedacht dat krassen ook een manier kan zijn om je telefoon te bedienen. Het idee is simpel: de telefoon zit in je broekzak als er een telefoontje binnenkomt. In plaats van de telefoon uit je zak halen en de oproep negeren hoef je alleen maar met je vingernagel over je broek te krassen. Het geluid van de nagel over textiel, hout of muurverf is makkelijk te detecteren. Alleen glas en andere extreem gladde materialen zijn niet geschikt. Elk vlak oppervlak kan daarbij dienstdoen als invoergebied en je hebt daarbij geen last van andere geluiden zoals voorbijrijdende auto’s, mensen die een koffiekop op tafel zetten of schreeuwende kinderen: dit zijn allemaal andere frequenties.

Krassen met een vingernagel zit in het frequentiebereik tussen 6000 Hz en 13.000 Hz, terwijl het zoemende geluid van een airconditioner tussen 50 en 60 Hz zit. Je kunt zelfs letters tekenen met je nagel: een S maakt een ander krasgeluid dan een W. Er is wel een probleem bij letters die hetzelfde ‘krasprofiel’ hebben, zoals de M, W, V, L, X en T. Volgens onderzoeker Chris Harrison is met 90% nauwkeurigheid te zeggen welke letter je tekent. Een sensor voor krasbediening hoeft bij massaproductie nog geen dollar te kosten. Microsoft heeft al interesse in het idee.

Dilemma: wat te doen met nagelbijters?

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2009, 19:46
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.