Macworld maakt tijdschriftcover met iPhone 4

Macworld heeft voor het septembernummer gekozen voor een cover, waarbij de foto is gemaakt met een iPhone 4.

macworld coverHet septembernummer van Macworld heeft een iPhone 4 op de cover staan. Het bijzondere is dat die foto is gemaakt met een andere iPhone 4. Fotograaf Peter Belanger heeft voor de eerste keer een iPhone gebruikt om de coverfoto te schieten. Zijn werkwijze veranderde daarbij niet en omdat het Retina Display van de iPhone zoveel detail laat zien, kon hij tijdens het fotograferen al zien of de foto was gelukt.

macworld bladOpvallend is dat Belanger ook voor de nabewerking alleen applicaties op de iPhone 4 gebruikte. Hij koos hiervoor PhotoForge (€2,39) en Resize-Photo (€0,79). Die laatste app was nodig om de resolutie van 216 dpi omhoog te krijgen naar 290 dpi, benodigd voor het printproces. Op zijn blog legt Belanger uit hoe hij te werk is gegaan. Op de foto bovenaan dit artikel is te zien dat de fotograaf een speciale beugel gebruikte, om de fotograferende iPhone stil te kunnen houden.

Normaal gebruikt Belanger een Phase One P65+ digitale camera. In een filmpje op YouTube was eerder al in een timelapse-video te zien het fotograferen van een iPhone aan te pas komt (voor alle duidelijkheid: dit is de cover van vorig jaar, met de iPhone 3GS waarvoor nog een normale camera werd gebruikt):

Meer info: Macworld’s iPhone 4 cover

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2010, 12:43
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen cover, iPhone 4, macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.