Icon Project: maak SBSettings-achtige snelkoppelingen zonder jailbreak

Door naar speciale links op je homescreen te verwijzen, kun je snel naar bepaalde iPhone systeeminstellingen springen. Deze truc is uit te voeren zonder jailbreak. Voorheen had je hier een jailbreak-app als SBSettings voor nodig op je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

instellingen iPhoneVorige week ontdekten we nog dat je via snelkoppelingen apps en instellingen kan openen via Siri. Nu schrijft iPhoneaddict dat je via dezelfde methode ook snelkoppelingen naar bepaalde instellingen op je homescreen kunt zetten. Zo kun je sneller bij instellingen zoals Wi-Fi, Bluetooth, Geluidsintellingen en Vliegtuigmodus. Je hebt er geen jailbreak voor nodig. Er zijn tientallen instellingen waar je makkelijk naar kunt verwijzen.

Om de snelkoppelingen met icoon en al in je homescreen te zetten heb je de app Icon Project (€0,79) nodig. Normaal gesproken kun je hiermee een website met aangepast icoon op je homescreen zetten, maar speciale links laten je specifieke delen van het instellingenscherm openen in plaats van een gewone website.

Wanneer je Icon Project opstart geef je aan een link naar een URL te willen maken. Vervolgens ontwerp je een icoontje dat betrekking heeft op wat deze knop moet doen en zet je de desgewenste link in het tekstveld. Wil je dat deze knop je bijvoorbeeld naar je Wi-Fi-schakelaar brengt, dan vul je prefs:root=WIFI in. Hieronder vind je een volledig overzicht van de mogelijke snelkoppelingen. Let op dat je alle links precies zo moet invoeren. De links zijn hoofdlettergevoelig. Je link zal anders niet werken of je komt in het algemene Instellingen-menu.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Eenmaal aangemaakt kun je ervoor kiezen om je snelkoppeling tussen je favorieten of op je homescreen te zetten. Doe je dit laatste, dan krijg je een knop naar die ene instelling op je homescreen, met een icoontje om hem te onderscheiden. Denk er wel aan om hem een bijpassende naam te geven, zoals ‘Wi-Fi’.

Deze truuk maakt het een stuk makkelijker voor iPhone-gebruikers om instellingen snel te veranderen, maar een complete vervanger voor de jailbreaktweak SBSettings is het niet. Je moet immers nog op de schakelaar in kwestie drukken nadat je de snelkoppeling hebt ingedrukt. Wil je liever niet jailbreaken (of kun je het nog niet op je iPhone 4S), dan is dit een fijn alternatief.

Met dank aan alle tipgevers

Downloaden: Icon Project (€0,79) (alternatieven: Home screen icon ( iFavorite Pro ) (€0,79, meer standaardiconen), Iconizer (Home Screen Icon Creator) (€1,59), aHomeIcon (€0,79), QuickButton, (€0,79))

Iets minder gepolijst, maar wel gratis: IconSettings via iPhoneza.co.za.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 15:07
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen homescreen, sbsettings, snelkoppeling, tips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.