Luxi For All: iPhone-lichtmeter past op alle iDevices

De Luxi For All is een iOS-lichtmeter die past op alle iPhones, iPads, iPods en andere smartphones en tablets. Je bestelt hem op Kickstarter

Luxi iOS lichtmeteriPhone-lichtmeter Luxi heeft een opvolger: de Luxi For All heeft een nieuw ontwerp, waardoor hij volgens de makers op iedere iPhone, iPad en andere smartphones en tablets past. Daardoor is de nieuwe Luxi een stuk flexibeler dan zijn voorganger, waarvan je aparte modellen voor specifieke iPhones moest kopen. De Luxi-lichtmeter gebruikt de frontcamera van je iPhone, waardoor er geen Bluetooth of Lightning-connectie voor het accessoire vereist is.


Het principe van de Luxi For All is gelijk aan de eerste Luxi-lichtmeter: je bevestigt het accessoire op de iPhone-camera en start de bijbehorende app. Vervolgens houd je de lichtmeter naast het onderwerp dat je wil fotograferen. De app raadt aan wat voor instellingen je het beste op de camera kunt gebruiken om een foto te maken. Deze instellingen hoef je daarna alleen nog op je camera in te voeren.

Lichtmeters zijn voor fotografen vaak een essentieel hulpmiddel: ze helpen je bij het bepalen van de ideale camera-instellingen bij soms lastige lichtsituaties. Daar zien we steeds vaker iPhone-accessoires voor gebruikt worden. Naast de Luxi schreven we vorig jaar bijvoorbeeld over de Lumu, een alternatief dat net wat anders werkt. De Lumu gebruikt niet de camera van je iPhone, maar is een zelfstandige sensor die je in je iPhone-geluidspoort steekt.

Je kunt de Luxi For All bestellen door eenmalig 17 dollar te doneren, plus 6 dollar aan verzendkosten. Dit bedrag is enkel voor vroege vogels. Een betaaloptie voor laatkomers is er nog niet, maar deze komt geheid: met enkel donaties van de 300 eerste kopers redt de campagne het namelijk niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.