Loxet widgets

Loxet: automatisch je auto openen via Bluetooth

Met de Loxet kun je automatisch je autodeuren openen en sluiten door middel van Bluetooth. Het kastje dient ook als diefstalbeveiliging.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Loxet widgetsLaatst schreven we bij iCulture over het Kickstarter-project Noke U-Lock, een fietsslot dat zichzelf ontgrendelt als een goedgekeurd Bluetooth 4.0-apparaat in de buurt is. Inmiddels hebben we op Kickstarter ook de auto-variant aangetroffen: Loxet kan automatisch je auto openen en op slot doen, als startonderbreker dienen en maakt het mogelijk om te autodelen.

Werkt op elke auto met centrale deurvergrendeling

De Loxet wordt een klein kastje dat je achter het dashboard van je auto monteert (of liever, door de garage laat monteren). Het werkt op elke auto die voorzien is van centrale deurvergrendeling. Heb je de Loxet geïnstalleerd en via Bluetooth 4.0 gekoppeld aan je iPhone met de bijbehorende app, dan hoef je vanaf dat moment je auto niet meer te ontgrendelen met je autosleutel. De Loxet detecteert de aanwezigheid van je iPhone en ontgrendelt je autodeuren; verlaat je de auto en loop je buiten het Bluetooth-bereik dan vergrendelt je auto zich weer. De Bluetooth-radius kan ingesteld worden, zodat de auto zich ook netjes op slot zet als hij op de oprit van je huis geparkeerd staat.

Loxet app screens

Handig als startonderbreker

Voor mensen die de centrale deurvergrendeling op afstand kunnen bedienen met hun autosleutel is dit niet al te spannend; je zult alsnog je sleutel moeten gebruiken om de auto te starten, dus is het ontgrendelen via je autosleutel kost niet veel extra moeite. Toch biedt de Loxet meerwaarde: hij kan ook als startonderbreker dienen. Met een gestolen of vervalste autosleutel zal de auto niet starten. Op deze manier kun je ook anderen toegang geven tot je auto: je autoriseert via e-mail, SMS of QR-code de smartphone van een vriend of familielid om toegang te krijgen tot de auto. Hier kun je bepaalde dagen en tijden aan koppelen. Uiteraard moet die persoon wel over een juiste autosleutel beschikken, maar dankzij de startonderbreker kan de auto niet gebruikt worden op momenten dat jij dat niet wilt.

Wie op Kickstarter meedoet kan zijn Loxet volgens de ontwikkelaar in juli ($79, First-priority delivery) of augustus ($59) verwachten. Ben je er snel bij dan krijg je voor $29 of $39 nog een ‘Early bird’-actieprijs. Loxet heeft een einddoel van $25.000 met op moment van schrijven nog 44 dagen te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.