Longitude werkt automatisch je locatie in Google Latitude bij (jailbreak)

Longitude is een applicatie, die ervoor zorgt dat je locatie in Google Latitude altijd actueel is. Longitude werkt automatisch je locatie bij, met een interval tussen 5 en 120 minuten.

google latitudeGoogle Latitude is een dienst waarbij je via je mobiele telefoon aangeeft waar je bent. Je kunt vrienden toevoegen en zien waar ze zich op de kaart begeven. Google Latitude is op de iPhone alleen als webapplicatie beschikbaar en omdat de iPhone voor dit soort toepassingen geen achtergrondprocessen toestaat, zul je steeds naar de website moeten gaan om je locatie bij te werken. De nieuwe applicatie Longitude gaat dat oplossen. Deze applicatie, gemaakt door Technivation, werkt samen met Google Latitude en zorgt ervoor dat je locatie realtime wordt bijgewerkt. Je kunt zelf aangeven met welk interval je locatie moet worden bijgewerkt. De applicatie draait op de achtergrond en is daarom alleen te gebruiken op toestellen met jailbreak.

Het openen van Safari en het inloggen bij Google is niet meer nodig, Longitude doet alles vanzelf. Je zult wel wat beter moeten oppassen met welke vrienden je je locatie gedeeld hebt, want alle vrienden kunnen voortaan precies volgen waar je bent. In de privacy-instellingen van Google Latitude kun je dit beperken tot bijvoorbeeld alleen je partner of je beste vriend. Longitude belooft dat de inloggegevens van Google beveiligd worden verstuurd en niet op servers van derden worden vastgelegd.

Longitude is trouwens ook handig als je je iPhone bent kwijtgeraakt. De iPhone blijft automatisch de locatie doorgeven en dat was je met Google Latitude nooit gelukt. Grafisch gezien is de applicatie niet zo indrukwekkend: het bevat gewoon twee formulieren waar je je Google-accountgegevens en de gewenste instellingen intikt. Je kunt kiezen uit een update-interval tussen 5 en 120 minuten.

longitude

Longitude is al in de RockApp Store beschikbaar voor $1,99. Volgende week zal Longitude ook bij Cydia worden ingeleverd.
Meer info: Longitude

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2009, 16:24
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen latitude, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.