Alle foto-applicaties van MoLinker uit de App Store gehaald

Apple heeft alle foto-applicaties van ontwikkelaar MoLinker uit de App Store gehaald. De verdenking bestond, dat MoLinker de positieve waarderingen had gekocht.

molinker
MoLinker heeft een stortvloed aan foto-applicaties in de App Store uitgebracht. Voor elke fotobewerking had MoLinker wel een aparte app waarvoor steeds opnieuw betaald moest worden: voor het accentueren met kleur moest je ColorMagic (€0,79) kopen en wilde je de achtergrond vervagen, dan moest je OOF Camera (€1,59) hebben. Met al deze losse apps ben je zo een paar tientjes kwijt om je foto’s te bewerken. Maar dat is niet de reden waarom alle applicaties nu door Apple uit de App Store zijn gehaald.

Het probleem was namelijk dat MoLinker’s applicaties abnormaal veel positieve waarderingen kregen. Het ging steeds om hetzelfde groepje kopers die steeds dezelfde reviews schreven, vol met PR-achtige teksten. MoLinker probeerde dat niet te verbergen: binnen twee dagen na het lanceren van een nieuwe applicatie stonden er zo’n veertig 5-sterrenwaarderingen van de vaste ‘klantenkring’ in de App Store. Eind november richtte een zekere SCW (Sweet Cheeks Willy) zich tot Apple om te melden dat er iets met de waarderingen niet klopte. Er was verdenking, dat MoLinker anderen had ingehuurd om met behulp van promocodes goede beoordelingen te schrijven. Glyn Evans van de fotografieblog iPhoneography (en voormalig jurylid bij de iPhoneclub-fotowedstrijd) bemoeide zich ook met de zaak. Hij blijkt lijntjes met Phil Schiller te hebben en kreeg op zijn e-mail het antwoord dat Apple naar de zaak zou kijken. Vanaf vandaag zijn alle applicaties van MoLinker uit de App Store weggehaald, inclusief beoordelingen.

molinker klooniPhoneography had eerder al om een andere reden gewaarschuwd voor de applicaties van MoLinker. Het bleek namelijk te gaan om klonen van al bestaande applicaties: NightCam Pro leek op Best Camera, CameraPlus leek nagemaakt van Camera Genius en ColorMagic had dezelfde functies als ColorSplash. Glenn vindt dat je best een applicatie met dezelfde functionaliteit mag ontwikkelen. Maar probeer het dan net iets mooier of beter te maken en kopieer niet ook nog de gebruikersinterface.

Via: Macnotes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2009, 13:58
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.