LogMeIn-clouddienst Cubby nu door iedereen te gebruiken

Cubby is een nieuwe cloud-dienst van de makers van LogMeIn Ignition. De dienst heeft een iOS-app en laat je makkelijk specifieke mappen op je computer in de cloud zetten.

CubbyClouddienst Cubby is nu door iedereen te gebruiken. Met Cubby kun je 5 GB aan cloudopslag gebruiken om bijvoorbeeld documenten, foto’s en andere bestanden op te slaan. De dienst is afkomstig van LogMeIn, hetzelfde bedrijf verantwoordelijk voor de VNC-applicaties Remote en Ignition. Cubby concurreert met diensten zoals Dropbox, maar onderscheidt zich door je makkelijker al bestaande mappen op willekeurige locaties op je computer in de cloud te laten zetten.

In april begon LogMeIn al met Cubby, maar toen was er nog sprake van een gesloten bèta. Inmiddels wordt iedere tester die zich voor de dienst aanmeldt toegelaten.

Cubby biedt gebruikers in de eerste instantie 5GB aan opslagruimte. Wil je meer ruimte in de cloud gebruiken, dan kun je vrienden uitnodigen. Iedere nieuwe gebruiker die zich via jouw e-mail aanmeldt levert jou 1 GB aan extra ruimte op. Dit kan je tot 25 GB aan ruimte opleveren. Aangezien de dienst zich nog in een bètafase bevindt, is het nog niet mogelijk om extra ruimte te kopen.

Je kunt vanuit de iOS-applicatie van Cubby enkel al bestaande mappen bekijken. Zit je in een map, dan kun je met de knop rechtsboven in het scherm een eerder gemaakte foto of video opslaan. De app lijkt in functie een ietwat uitgeklede variant op de Dropbox-applicatie. Het feit dat je makkelijk mappen op bestaande locaties in Cubby kunt delen draagt op de iPhone geen directe voordelen met zich mee, omdat de iPhone geen mappensysteem gebruikt.

Cubby zegt zich te onderscheiden door je mappen buiten je gebruikelijke Cloud-map te laten synchroniseren met de dienst. Dropbox is hier niet zomaar toe in staat, maar de cloud-dienst kan wel op soortgelijke wijze worden gebruikt met behulp van extra programma’s voor Windows of OS X.

Downloaden: Cubby (gratis, universeel)

Meer informatie: Cubby.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 22:15
Categorie Productiviteit
Onderwerp logmein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.