LogMeIn Remote voortaan ook als gratis app op de iPhone

LogMeIn is nu als gratis app verkrijgbaar. Om gebruik te maken van alle functies moet je wel een abonnement van 30 euro per jaar afsluiten.

logmein-iphoneLogMeIn heeft een nieuwe versie van de LogMeIn Ignition-app uitgebracht, die voortaan gratis te downloaden is. De fabrikant heeft gekozen voor een freemium-model, waarbij je de basisfuncties gratis krijgt en voor de rest moet betalen. LogMeIn is een van de bekendste remote toegang-apps, waarmee je je desktopcomputer vanaf je iPhone kunt bedienen. Dit werkt via Wi-Fi en 3G, zodat je ook onderweg toegang hebt tot al je bestanden of bijvoorbeeld je computer kunt uitschakelen. De gratis app werkt samen met de betaalde en gratis versies van LogMeIn op de desktop.

LogMeIn was voorheen een nogal prijzige app. Je betaalde zo’n 20 euro voor een app met volledige functionaliteit. In de nieuwe gratis versie ontbreekt één belangrijke functie die vorig jaar werd toegevoegd: bestandstransfer. Die optie is nu alleen te gebruiken als je voor ca. 30 euro ($40) een jaarabonnement op LogMeIn Pro afsluit. Wie dat niet wil of te duur vindt, kan voor bestandstransfer ook een andere aanbieder gebruiken, bijvoorbeeld Dropbox, maar dit is niet standaard geïntegreerd in de gratis versie van de LogMeIn-app. Je zult dit dus buiten LogMeIn om moeten doen.

Wil je toch meteen vanuit de LogMeIn-app met Dropbox en Google Docs werken, dan kan dat eveneens door het Pro-abonnement af te sluiten. Je krijgt dan ook toegang tot WebDAV-servers, afdrukken maken met AirPrint en fotobeheertools.

De oude app LogMeIn Ignition is in prijs omhoog gegaan naar €79,99 en zal nog wel updates krijgen. Mensen die de oude app al gekocht hadden krijgen een gratis levenslange upgrade naar LogMeIn Pro. Alle LogMeIn-apps zijn universeel en dus ook op de iPad te gebruiken.

Downloaden: LogMeIn (gratis)
Ook verkrijgbaar: LogMeIn Ignition (€79,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2011, 13:27
Categorie Zakelijk
Onderwerp logmein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.