Lodsys sleept 7 iOS-ontwikkelaars voor de rechter

Lodsys sleept 7 iOS-ontwikkelaars voor de rechter in de strijd om patenten rondom in-app aankopen. Lodsys wil bovendien 1.000 euro per ontwikkelaar betalen als ze verliezen.

lodsys applePatentenexploitant Lodsys trekt zich niets aan de kritiek en heeft een nieuwe stap genomen in het steekspel om patenten. Eerder dan ze aanvankelijk hadden gepland, zijn ze nu begonnen met juridische actie tegen 7 ontwikkelaars. Ze dienden een aanklacht in bij het U.S. District Court for the Eastern District of Texas. Eerder zeiden ze nog, dat de ontwikkelaars 21 dagen hebben om een licentie te nemen po een patent, dat nodig zou zijn om in-app aankopen te doen. Maar die 21 dagen hebben ze niet afgewacht. Lodsys is zo zeker van de zaak, dat ze hebben beloofd 1.000 dollar te betalen aan elke ontwikkelaar die ze aanklagen, als ze de zaak verliezen. Gebeurt dat, dan zal Lodsys daarnaast ook de proceskosten moeten betalen.

Lodsys hanteert ondertussen een roze bril over de manier waarop het hele voorval in de media is gekomen.

There was a very positive reaction in the press and blogs. Apple appeared to give the Developer community what they wanted. Unfortunately for Developers, Apple’s claim of infallibility has no discernable basis in law or fact.

Op 22 mei gaf Apple’s bedrijfsjurist Bruce Sewell aan dat Apple een licentie op de patenten van Lodsys heeft en dat daarmee ook de apps van externe ontwikkelaars zijn afgedekt.

Because Apple is licensed under Lodsys’ patents to offer such technology to its App Makers, the App Makers are entitled to use this technology free from any infringement claims by Lodsys.

Lodsys denkt het tegenovergestelde. Ze beginnen nu met aanklachten om hun rechten zeker te stellen. In blogpostings geven ze aan dat ze gewoon een “kleine jongen” zijn die volgens de regels probeert te spelen – geen gemene oude trol.
wwdc trol

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 9:33
Categorie Apple
Onderwerpen in app aankopen, lodsys, patenten, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.