Tablet van ECS draait op iPhone 4

De iPhone 4 dient als basis voor de 9,7 inch-tablet die ECS ontwikkelt. Stop de iPhone 4 in de module en de ECS neemt zijn functionaliteit over als een tablet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ECS-tablet-gebruikt-de-iPhone-4De dit weekend onthulde ASUS PadFone is een module die een telefoon en een tablet combineert. Je kan de telefoon in de behuizing van het tablet steken en vervolgens neemt die de functies over van de telefoon – maar dan wel met het bedieningsgemak van het grote tabletscherm. De PadFone is echter nu al niet uniek meer. Fabrikant ECS komt met een module die verschillende soorten smartphones omtovert tot een tablet. Naast verschillende Windows Phone 7- en Android-modellen wordt ook de iPhone ondersteund. Het apparaat zou zelfs zonder veel moeite toekomstige nieuwe iPhone-modellen aankunnen.

Softwareaanpassingen zouden voor die compatibiliteit van nieuwe iPhone’s moeten zorgen, zegt projectleider Jaryson Wu tegenover Itproportal.com. Hij presenteerde al een nog niet werkende mock-up met een iPhone 4 in het dock. Het ‘tablet’ dat de functies van de iPhone overneemt heeft een 9,7-inch scherm met dezelfde 4:3 verhouding als de iPad. Die wijkt echter af van de iPhone, die een 3:2 ratio heeft. Het schalen van het scherm zal dus vermoedelijk gepaard gaan met zwarte randen.

ECS tablet met uitstekende iPhone 4

De tablet is uitgerust met een frontale camera, een HDMI-poort, een SD-kaart slot en twee USB-poorten. Het is nog niet duidelijk hoe die zullen communiceren met de iPhone. Daarbij wordt het touchscreen resistief en gaat het tappen op basis van kracht in plaats van lichaamsgeleiding, zoals nu bij de iPhone het geval is. Dat is een vreemde zet, want steeds meer telefoonmerken stappen bewust van de goedkopere resistieve-techniek af.

Volgens Itproportal mikt ECS op een prijs van 200 dollar of minder. De tablet moet in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen.

Via 9to5Mac

Foto’s: Itproportal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:26
Categorieën iDevices, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.