Live vanaf de IFA: Griffin iTrip Universal en GEAR4 CarDock FM Follow Me

Griffin heeft op de IFA de iTrip Universal laten zien. Deze universele FM-lader is geschikt voor elk apparaat met 3,5 mm audio-aansluiting. De FM-transmitter van GEAR4 is echter beter op de iPhone toegesneden.

itrip universalOp de IFA waren (na goed zoeken) wel wat nieuwe accessoires voor de iPhone te zien. Een van de meest interessante was de iTrip Universal van Griffin, die voor het eerst aan het publiek werd getoond. Hoewel het nog maar de vraag is of FM-transmitters de toekomst hebben (straks zijn alle autoradio’s voorzien van aux of andere aansluiting), blijft Griffin de FM-zenders vernieuwen. De iTrip Universal is eigenlijk helemaal niet voor de iPod of iPhone bedoeld, maar zoals de naam al aangeeft voor elk apparaat met 3,5 mm audio-aansluiting.

De aansluitplug is gelukkig ook geschikt voor de verzonken koptelefoonaansluiting van de eerste generatie iPhone. De iTrip Universal is voorzien van een interne batterij en is op te laden via een usb-poort van de computer of een usb-lader. De zendfrequentie ligt tussen 88.1 en 107.9 MHz en je kunt drie favorieten instellen. Mono- en stereo-geluid worden ondersteund door het apparaatje, dat zo groot is als een aansteker en straks ongeveer $40 gaat kosten.

gear4 fm transmitterZoek je een FM-transmitter die wél speciaal voor de iPhone is gemaakt, dan moet je bij GEAR4 zijn. Zij kondigden de CarDock FM Follow Me aan, een gecertificeerde iPhone FM-transmitter. Het accessoire selecteert dankzij Clear Scan-technologie de vijf beste frequenties en slaat deze op. Als de ontvangst slechter wordt kun je met een druk op de knop naar één van de andere geselecteerde frequenties overschakelen. Dit is de Follow Me-functie. Informatie over de afgespeelde muziek verschijnt dankzij een ingebouwde RDS-ontvanger ook op het display van de autoradio (mits daarvoor geschikt). Daarmee is de GEAR4 CarDock FM Follow Me eigenlijk een betere keuze dan de universele FM-transmitter van het veel bekendere merk Griffin. Maar de prijs ligt dan ook wel wat hoger: vanaf oktober in de winkel voor 70 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2008, 16:00
Categorie Accessoires
Onderwerp griffin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.