Gartner: ‘Percentage smartphones groeit naar 65%’

Ook al is de iPhone nog geen toestel voor de massa, de impact op de markt is groot. Volgens Gartner zal het aandeel smartphones de komende jaren groeien van 15 naar 65 procent.

voq communicatorConsumenten willen steeds slimmere telefoons en de verkoop van smartphones zal daarom dit jaar groeien met 52% ten opzichte van vorig jaar, zo verwacht Gartner. Dit jaar zullen 190 miljoen smartphones worden verkocht, ongeveer 15% van het totale aantal verkochte telefoons. De markt zal in 2012 zijn gegroeid tot meer dan 700 miljoen stuks. Van de toestellen die worden verkocht zal dan 65% een smartphone zijn. Volgens Gartner is het de iPhone 3G die consumenten bewust heeft gemaakt van de mogelijkheden van een smartphone.


Door de iPhone zijn ook de verwachtingen van consumenten gestegen. Het aantal verkochte iPhones is weliswaar nog niet zo groot in verkoopvolume, maar het toestel heeft wel een enorme impact op de markt. “Mensen kopen nu een winkel in en vragen naar een smartphone; dat gebeurde in het verleden niet echt”, zegt onderzoekster Carolina Milanesi.

Milanesi verwacht ook een behoorlijke impact op andere toestelmakers en platformen, zoals Symbian. Open source-besturingssystemen zoals Android en andere mobiele Linux-varianten zouden tot goedkopere smartphones kunnen leiden en toenemende concurrentie van Chinese toestelmakers drijven de prijzen nog verder omlaag, waardoor smartphones binnen bereik komen van een grotere groep.

Via: Dow Jones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 augustus 2008 om 12:00
Onderwerp
Categorie
iDevices
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.