Little Printer zet informatie op je iPhone om naar papier

Little Printer is een kleine printer, die via een draadloze verbinding communiceert met je iPhone. Hierop kun je vervolgens aangeven wat voor informatie je allemaal geprint met je mee wil nemen.

Little PrinterNu we de iPhone steeds meer gebruiken om nieuws te lezen, agenda’s bij te houden en in contact met anderen te blijven, gebruiken we nog maar zelden de ouderwets papieren varianten zoals een krant of agenda hiervoor. Berg’s Little Printer lijkt op zoek te zijn naar een punt waarop papier en je iPhone slim met elkaar kunnen samenwerken. Door iedere dag op je iPhone te selecteren wat je wil lezen en bijhouden, print de vierkante doos het allemaal voor je uit. Dit stuk papier is compact genoeg om in bijvoorbeeld je portemonnee te steken.

Berg Little PrinterIedere Little Printer wordt geleverd met een Berg Cloud Bridge, die vervolgens communiceert met een app op de iPhone. In deze app kun je verschillende dingen aangeven om uit te printen, zoals krantenartikelen, het weerbericht, een dagelijkse puzzel en Foursquare-locaties die je die dag graag wil bezoeken. Alle mogelijke content is opgemaakt voor een speciale resolutie, zodat deze er goed uitziet op het kleine papier waar Little Printer mee werkt.

Het precieze nut van Little Printer is ons nog niet helemaal duidelijk. De informatie die je print is immers al beschikbaar op je iPhone en daardoor vooral interessant op momenten dat je geen mobiele dataverbinding tot je beschikking hebt. Misschien is de Little Printer vooral bedoeld voor een kleine groep mensen die liever lange teksten op papier leest. Dat haalt niet weg dat de afgedrukte lijstjes er zeer fraai uitzien.

Wat voor content er allemaal beschikbaar zal zijn voor de Little Printer moet nog blijken. Op het moment werkt de ontwikkelaar samen met ARUP, Foursquare, Google, The Guardian en Nike, om zo specifieke zaken geprint te krijgen. De Little Printer is nog niet te koop. Ontwikkelaar Berg zegt dat de voorbestellingen in 2012 van start zullen gaan, maar dat ze eerst als een bètaproduct willen lanceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 16:03
Categorie Accessoires
Onderwerp printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.