Pulse News voor iPhone en iPad is nu LinkedIn Pulse

Nieuwsapp Pulse voor iPhone en iPad heet nu LinkedIn Pulse, en synchroniseert met LinkedIn. Ook kun je nu artikelen liken en erop reageren.

LinkedIn PulseNieuwsapp Pulse werd begin dit jaar voor 90 miljoen dollar overgenomen door LinkedIn. Nu heeft Pulse een grote update gehad, waarbij de appnaam is veranderd in LinkedIn Pulse. LinkedIn Today, de eigen nieuwsdienst van LinkedIn, wordt zowel op de desktop als mobiel vervangen door LinkedIn Pulse. In de vernieuwde app kunnen Pulse-gebruikers voortaan inloggen met hun LinkedIn-account, waardoor het nieuws kan worden afgestemd op basis van de contacten en professionele interesses van je LinkedIn-account. Door de update is ook de vormgeving van LinkedIn Pulse volledig vernieuwd, met grotere afbeeldingen en een andere bediening.

Door de integratie met LinkedIn zijn de kanalen die gebruikers op LinkedIn volgen voortaan ook zichtbaar in LinkedIn Pulse. Daarnaast kun je in de Pulse app voortaan artikelen liken en er op reageren, wat ook zichtbaar wordt op jouw LinkedIn-profiel. Let op: deze functies zijn alleen beschikbaar voor mensen die via hun LinkedIn-account inloggen. Mocht je geen zin hebben in die overlap, kun je ook gewoon je eigen account behouden. Wat wel voor iedereen geldt is de nieuwe opmaak van de LinkedIn Pulse app, met een witte in plaats van een zwarte interface, en nieuwe manieren om artikelen te delen. Zo vind je nu boven ieder artikel ronde knoppen om een artikel te liken, te bookmarken, erop te reageren of te delen. Delen kan via Facebook, Twitter, e-mail, sms, en natuurlijk LinkedIn. De linkerbalk waarmee je door zelfgemaakte lijsten kon bladeren en bij de update naar Pulse 3.0 werd toegevoegd is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor lijstknoppen bovenaan je nieuwsfeed.

linkedin pulse inlogpulse bronnen

Pulse verzamelt nieuwsartikelen over diverse onderwerpen en toont deze in een overzichtelijke interface. De app had volgens de makers in april 30 miljoen gebruikers die dagelijks meer dan 10 miljoen artikelen lezen. LinkedIn nam de nieuwsdienst begin dit jaar over, om zo de interesse van adverteerders te wekken. Gebruikers spenderen namelijk relatief weinig tijd aan het bekijken van de inhoud van LinkedIn ten opzichte van andere sociale netwerken, waardoor het netwerk op zichzelf minder aantrekkelijk is voor adverteerders. Met de overname en verdere integratie hoopt LinkedIn het tij te keren.

Downloaden: LinkedIn Pulse (gratis, universeel, iOS 7.0+)

LinkedIn PulsePulse bericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 17:04
Categorie Nieuws
Onderwerp linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.