Lightning-connector gebruikt chip om dynamisch functies te wisselen

De Lightning-connector van de iPhone 5 maakt gebruik van een chip in de kabel, die de functies van de 8 pinnen dynamisch verandert.

Lightning-connectorApple maakt bij de iPhone 5 gebruik van de kleinere Lightning-connector. Ontwikkelaar Rainer Brockerhoff heeft de kleinere connector nader onderzocht, om er achter te komen hoe hij precies werkt. Volgens hem is toewijzing van de pinnen dynamisch, waardoor de functie van de kabel via een chip veranderd kan worden.

De Lightning-kabel zou via een chip detecteren wanneer hij op een iPhone 5 wordt aangesloten. Tot die tijd zou er geen stroom worden geleid door de kabel, om op deze manier kortsluitingsproblemen te voorkomen. Ook zou de chip in de kabel aan je iPhone vertellen wat voor apparaat er aan de andere kant is aangesloten, bijvoorbeeld de usb-poort van een computer, een externe batterij of een adapter voor het stopcontact. Zo zouden alle pinnen gebruikt kunnen worden voor het opladen van je iPhone als er een stroomadapter aan de andere kant is bevestigd, terwijl er bij het overzetten van data maar een beperkt aantal pinnen ingeschakeld hoeven te worden. Volgens Double Helix Cables is dit noodzakelijk voor de Lightning-kabel, omdat dit systeem er ook voor zorgt dat je de kabel op twee verschillende manieren op je iPhone 5 kunt aansluiten.

De chip in de Lightning-connector die dit allemaal mogelijk maakt brengt niet alleen maar voordelen met zich mee: veel kabels gemaakt door derden maken (nog) geen gebruik van een dergelijke chip, waardoor ze niet met de iPhone 5 te gebruiken zijn.

Via Macrumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 22:29
Categorie Accessoires
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.