Gerucht: Apple bestelt carbonfiber-onderdelen voor nieuw product

Apple heeft carbonfiber onderdelen besteld voor een nieuw product. Dit beweert Macotakara op basis van een betrouwbare bron. De koolstofvezel wordt in grote hoeveelheden gebruikt, zodat het niet om prototypes gaat.

CarbonfiberApple heeft verschillende onderdelen gemaakt van carbonfiber (koolstofvezel) besteld, die gebruikt zullen worden voor een nog niet onthuld product. Dit beweert het Japanse Macotakara op basis van een anonieme bron. Het is niet bekend welk bedrijf de onderdelen produceert, maar de productie zou in maart 2012 al zijn begonnen. Volgens de bron zouden de productieaantallen te groot zijn om te spreken over een proefproductie.

Wat het nog niet onthulde product is weten we nog niet. Het zou kunnen gaan om een nieuwe versie van een al bestaande iDevice, maar ook om een Mac of een totaal ander product. Vier jaar geleden waren er geruchten over een MacBook Air gemaakt van carbonfiber, die dankzij het materiaal veel lichter zou zijn. Een eerder patent van Apple wijst er ook op dat er al langer wordt gekeken naar de mogelijkheden van het materiaal.

Wanneer we meer te weten komen over het mogelijke gebruik van carbonfiber moet nog blijken. Geruchten over nieuwe materialen bij Apple hoeven niet altijd op iets uit te komen: de verhalen over het gebruik van een Liquid Metal-achterkant in de iPhone 5 bleken ook niet te kloppen, toen Apple een aluminium casing onthulde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 18:30
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.