Onderzoek: iPhone-bezitters minder tevreden met iOS 6

iOS 6-gebruikers zijn iets minder tevreden dan mensen die gebruikmaken van iOS 5. Dit stelt onderzoeksbureau On Device op basis van een enquete bij 16.000 Amerikaanse iPhone-gebruikers.

iOS 6iPhone-gebruikers zijn gemiddeld iets minder tevreden met iOS 6 dan met iOS 5. Dit stelt een onderzoek van On Device volgens TechCrunch. iOS 6-gebruikers zouden hun besturingssysteem gemiddeld een 7,65 geven, terwijl iOS 5 een 7,75 scoorde. Het verschil is klein, maar alsnog opmerkelijk: volgens On Device is dit de eerste keer dat een nieuw besturingssysteem lager scoort dan zijn voorganger. On Device ondervroeg voor het onderzoek ongeveer 16.000 Amerikaanse iPhone-bezitters.


iOS 5 vs iOS 6Het is volgens On Device gebruikelijk dat een nieuw mobiel besturingssysteem hoger scoort dan zijn voorganger. Ook bij Android is dit bij het onderzoeksbureau altijd het geval. Uit het iOS-onderzoek blijkt dat dit ook bij iOS 5 het geval was: deze versie van het iOS-besturingssysteem scoorde hoger dan iOS 4, die een gemiddelde waardering van 6,93 kreeg. Vermoedelijk scoort iOS 6 lager door de eerste indrukken van Apple’s nieuwe Kaarten-app, die soms incomplete of incorrecte informatie biedt. iOS 6 behaalt alsnog een hogere score van iOS 4.

Reacties: 99 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.