Levering iPad vertraagd door tekort aan schermen

Het lange wachten op de iPad komt waarschijnlijk door een tekort aan schermen, meldt 9to5 Mac.
Jeroen Reumkens - · Laatst bijgewerkt:

apple ipad nytDe iPad is nog altijd beperkt verkrijgbaar en wij in West-Europa kunnen voorlopig nog niet de winkel in lopen voor het apparaat. Recentelijk werd bekend dat de iPad 3G rond 7 mei te verstuurd zal worden in de VS. Nu meldt 9 to 5 Mac echter dat een tekort aan schermen mogelijk gaat zorgen voor extra vertraging.

Volgens iSuppli-analist Andrew Rassweiler zijn er problemen met de levering van het duurste onderdeel van het apparaat, het 9.7 inch grote scherm. De schermen worden geproduceerd door LG, Samsung en Seiko Epson, maar geen van deze fabrikanten wil bevestigen of er op dit moment tekorten zijn.

Toch is Rassweiler ervan overtuigd dat de vertraging wordt veroorzaakt door productieproblemen. Daarnaast geeft Yair Reiner, analist van Oppenheimer, aan dat er in de iPad technieken zitten die nog niet eerder in massa geproduceerd zijn. Ook dat is een uitdaging voor Apple.

Volgens 9 to 5 Mac kan het daarom nog wel even duren voordat de iPad voor iedereen te krijgen is. Dit betekent dat het nieuws van gisteren mogelijk met een korrel zout genomen moet worden.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.