WeDo-2

Iedereen kan robots bouwen met LEGO’s WeDo 2.0

LEGO leert kinderen de basis van robotica met de WeDo 2.0 kit. Scholieren kunnen hier hun eigen robots mee bouwen, op een toegankelijke manier.

WeDo-2

Bij de term robotica denk je waarschijnlijk niet aan een groene LEGO-kikker, maar daar komt binnenkort verandering in. LEGO heeft namelijk tijdens de CES beurs in Los Angeles WeDo 2.0 onthuld, de opvolger van de WeDo-kit die kinderen op een speelse manier de basis van robotica aanleert. Wat heeft WeDo 2.0 allemaal te bieden?


De WeDo 2.0-set van LEGO bestaat uit de nodige losse onderdelen. Zo speelt een app een belangrijke rol om het robotje te programmeren en stuurt een Bluetooth Smarthub de motor en sensoren aan. Met de bekende LEGO-blokjes kunnen kinderen vervolgens de robot helemaal naar eigen smaak vormgeven.

WeDo-2

Blokken slepen om te programmeren

De app voor iPad, Mac, PC en Android tablets is bewust zo simpel mogelijk gehouden, zodat kinderen aan de hand van het slepen van gekleurde blokken simpele programma’s voor de robot kunnen ‘schrijven’.

Daarnaast zijn er allerlei verschillende opdrachten beschikbaar voor scholen, waarin de robotica-experts in wording stap voor stap kennis maken met de mogelijkheden van de WeDo 2.0. LEGO verkoopt licenties van dit lesprogramma aan scholen, zodat ze het vervolgens in al hun klassen kunnen gebruiken.

Om een volledige klas uit te rusten met alle benodigdheden en het lesprogramma is een school zo’n $2,000 kwijt (€1857,-), zo schrijft Techcrunch.

WeDo-2

Deze opdrachten zijn overigens niet alleen gericht op het maken van groene kikkers. Om het wat praktischer te maken laten de opdrachten je ook een kleine truck en Mars Rover in elkaar zetten. De set is duidelijk bedoeld voor basisschoolkinderen, al kunnen volwassenen er ongetwijfeld ook iets van leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 20:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen educatief, lego, robot
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.