google-maps-material-design

Google Maps voor iOS voegt fullscreen-kaarten toe

Google Maps voor de iPhone ondersteunt nu fullscreen-kaarten. Met een tap op het scherm verdwijnt de interface, zodat je kaarten zonder afleiding kunt bekijken.

Google Maps fullscreen (Custom)Een nieuwe update voor Google Maps op de iPhone laat je kaarten in volledig scherm bekijken. Druk op een ongebruikt stuk van de kaart en de interface zal verdwijnen, net zoals in bijvoorbeeld videospelers en de Foto’s-app. Door nog eens te tappen verschijnt de app-besturing weer in beeld.

De app-update voor Google Maps heeft ook de routefuncties iets slimmer gemaakt. Bij ov-routes gaat de app de kleuren van een aantal ov-lijnen laten zien, en je kunt nu simpelweg ‘route naar’ plus de plaatsnaam typen om meteen een reis te plannen. Met een tap op de microfoon kun je dit commando ook hardop uitspreken.

Bekijk je een stad waar Zagat actief is, dan zul je ook restaurantreviews van deze dienst zien in Google Maps. In Nederland wordt Zagat echter alleen nog actief in Amsterdam gebruikt.

Dit is alweer de tweede update voor Google Maps dit jaar die zich richt op het openbaar vervoer. Sinds februari zet de app ook bus- en treinreizen in je agenda, zodat je er later makkelijk bij kunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 9:12
Categorie Apps
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.