batterij-ios-7

Langere batterijduur dankzij iOS 7.1.1 – of toch niet?

iOS 7.1.1 lijkt voor een betere batterijduur te zorgen. De batterijduur gaat weer terug naar de situatie zoals bij iOS 6.

batterij-ios-7-1-1De meeste iOS-updates worden vrij snel gevolgd door klachten over afgenomen batterijduur. Ook bij iOS 7.1.1 is dat het geval. Maar een redacteur van ZDNet beweert juist het tegenovergestelde: hij meent dat de batterij van de iPhone véél langer meegaat en heeft cijfers verzameld om dat te bewijzen. Na zes uur gebruik van een iPhone met iOS 7.1 was de batterijlading al snel gezakt tot onder de 50%. Maar op dezelfde iPhone met iOS 7.1.1 is er slechts sprake van een daling naar 76%. Dat is een behoorlijk verschil en brengt de batterijduur terug naar een niveau dat we van iOS 6 gewend waren.

De redacteur van ZDNet geeft toe dat de batterijpercentages en gebruiksduur voor iedereen verschillend zullen zijn. Toch is het verschil wel opmerkelijk: 76% in plaats van 48%. Een deel van de iCulture-lezers meldde ons dat de batterijduur er inderdaad op vooruit is gegaan. Maar tegelijk zijn er ook mensen die er totaal niet op vooruit zijn gegaan:

https://twitter.com/radouanghoule/status/459401398506242048

Het toepassen van batterijtweaks (instellingen resetten, iOS opnieuw installeren) kan soms wel verbetering brengen en het uitschakelen van de Facebook-app kan ook enorm helpen. Maar of je erop vooruit gaat iOS 7.1.1 is dus nog maar de vraag. Had je met iOS 7.1 last van belabberde batterijduur, dan is een update naar iOS 7.1.1 zeker aan te raden.

Maar je kunt je ook afvragen: is het na één dag niet wat vroeg om al zo stellig over je batterijgebruik te oordelen? Wat ons betreft wel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 22:25
Categorie Achtergrond
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.