‘Lancering iPhone 5 op z’n vroegst in de zomer’

Volgens de Chinese krant Economic Daily News lanceert Apple de iPhone 5 'op z'n vroegst' deze zomer. Ook is duidelijk geworden wie verantwoordelijk zijn voor de verschillende onderdelen van het nieuwe toestel.

iPhone 4Op dit moment gaan de meeste geruchten over de iPad 2, die zoals het nu lijkt in de eerste helft van dit jaar geïntroduceerd zal worden. Maar de iPhone is er natuurlijk ook nog. Vorig jaar juli introduceerde Apple de iPhone 4 met een vernieuwd ontwerp en functies als Retina Display en de FaceTime-camera. Volgens de laatste geruchten komt Apple dit jaar met de iPhone 5 met wederom een nieuw ontwerp, maar ook met een snellere (grafische) processor. Volgens de Chinese krant Economic Daily News zal het toestel ‘op z’n vroegst’ deze zomer gelanceerd worden.

Dat ‘op z’n vroegst’ is interessant. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat we de iPhone 5 ook pas na de zomer kunnen verwachten. Economic Daily News zegt daarnaast informatie te hebben wie de onderdelen van het nieuwe toestel gaan leveren. Het zou gaan om het inmiddels welbekende Foxconn Electronics, Foxlink, Gold Circuit Electronics en Epistar.

Foxconn, die ook de assemblage van eerdere iPhones voor zijn rekening nam, gaat zorgen voor de oordopjes van het nieuwe toestel. Hiervoor was Apple eerst afhankelijk van de Japanse firma Foster. Maar een sterker wordende Yen (de valuta in Japan, red.) heeft Apple gedwongen om naar meer kosteneffectieve bronnen te zoeken, zo stelt de krant. Het gaat om leveringen van in totaal 171,7 miljoen dollar. Foxlink is aangetrokken om de minijack-ingang voor de oordopjes te gaan produceren.

Door een tekort aan HDI-printplaten, heeft Apple ook Gold Circuit Electronics als leverancier aangetrokken. Daarnaast blijft het bedrijf deze printplaten afnemen van Compeq Manufacturing en Unimicron Technology. Tot slot zou ook LED-chipfabrikant Epistar een van Apple’s leveranciers kunnen worden, omdat het bedrijf een strategische samenwerking met het Japanse Toyoda Gosei is aangegaan, die het bedrijf toegang geeft tot diens technologieën. Voorheen kon Apple alleen zaken doen met Japanse leveranciers vanwege patentproblemen, zo stellen insiders binnen de industrie.

Engadget berichtte eerder dat de iPhone 5 Apple’s nieuwe A5-multicore-processor aan boord zal hebben. Ook zou Apple besloten hebben om het toestel te voorzien van een Qualcomm-chipset, die de baseband voor CDMA, GSM en UMTS zal aansturen. Over eventuele andere (nieuwe) functies is nog weinig duidelijk op dit moment.

Bron: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2011, 15:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, levering, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.