Multitasking gestures op iPhone gedemonstreerd [Update]

Een gebruiker is erin geslaagd om de nieuwe multitasking gestures in iOS 4.3 voor de iPad ook op zijn iPhone te laten werken.

Multitasking gesturesIn de eerste beta van iOS 4.3 introduceerde Apple enkele nieuwe multi-touchgebaren voor iPad-gebruikers, waarmee zij kunnen wisselen tussen applicaties, de multitasking-balk kunnen weergeven en met één gebaar terug kunnen naar het homescreen. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze zogenaamde ‘multitasking gestures’ uiteindelijk niet in iOS 4.3 aanwezig zullen zijn. Een gebruiker van iOS 4.3 is er echter in geslaagd om de multitasking gestures ook op zijn iPhone te laten werken.

Op de iPad lijken deze gestures vrij natuurlijk te werken, maar de vraag is of dat ook op het veel kleinere iPhone-scherm het geval is. Antoni Nygaard besloot de proef op de som te nemen en slaagde er niet alleen in om de gestures op zijn iPhone te activeren, maar kreeg ook toegang tot het keuzemenu om de muteknop van zijn toestel in te stellen als gewone muteknop of als knop om de oriëntatie van het scherm te vergrendelen. Hiervan maakte hij onderstaande video.

Als we het filmpje mogen geloven lijken de gestures toch wel vrij goed te werken op de iPhone, ondanks het kleinere scherm. Zo nu en dan gaat het niet helemaal goed, maar dat kan ook zijn omdat de functionaliteit nog niet helemaal doorontwikkeld is. Met Apple’s bevestiging dat de multitasking gestures slechts bedoeld zijn voor ontwikkelaars om te testen en niet in iOS 4.3 aanwezig zullen zijn, lijkt de kans klein dat de iPhone deze wel zal krijgen.

Volgens Boy Genius Report is Apple deze multitasking gestures momenteel wél intern aan het testen op de iPhone 4. De website stelde eerder op basis van eigen bronnen dat Apple van plan is om de homeknop op toekomstige iPhones en iPads weg te laten. In dat geval zouden multitasking gestures een logische manier zijn om terug te keren naar het homescreen of om te wisselen tussen applicaties. Aan de andere kant wordt het dan wel moeilijk om je iPhone met slechts één hand te bedienen.

@scorpiosoft wees ons op deze website, die een handleiding heeft gepubliceerd hoe je zelf de multitasking gestures op je iPhone kunt activeren. Let op: dit vereist een jailbreak. De iOS 4.3-beta’s zijn in principe ook alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Gebruik ervan is op eigen risico.

Het is niet toegestaan om via de reacties links naar de iOS 4.3-beta te verspreiden. Dergelijke reacties zullen worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2011, 16:43
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios 4, iPhone 4, multitasking, multitouch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.