LabStrip: chemicaliën in water analyseren met iPhone-accessoire

LabStrip is een iPhone-accessoire waarmee je de samenstelling van water kunt analyseren. Zo kun je onderweg kijken of er chemicaliën in het water zitten, zodat je iPhone een mobiel laboratorium wordt.

LabStripDe LabStrip maakt van je iPhone een mobiel laboratorium, zodat je teststrips kunt scannen. Hierdoor kun je er op locatie achter komen of het water verontreinigd is. De bijbehorende app maakt het mogelijk om deze gegevens in de cloud op te slaan, zodat je ze ergens anders online kunt bekijken. De LabStrip maakt gebruik van de camera van je iPhone om de resultaten van een teststrip af te lezen.

Om de LabStrip te gebruiken heb je teststrips nodig die nu al gebruikt worden om de chemicaliën in bijvoorbeeld water te meten. In de praktijk is de LabStrip naar alle waarschijnlijkheid een extensie voor rond de lens van je iPhone. Het accessoire maakt namelijk geen gebruik van bijvoorbeeld een usb-kabel om met je iPhone te verbinden. Omdat je een teststrip makkelijk in het accessoire kunt schuiven, kan de camera van je iPhone duidelijk zien hoe je strip precies is verkleurd. De bijbehorende app associeert de kleur met bepaalde chemicaliën, waardoor je te zien krijgt wat je strip allemaal heeft gemeten.

Door 55 dollar (inclusief verzendkosten) te doneren op Kickstarter ben je verzekerd van een LabStrip plus 20 teststrips, mits het project zijn beoogde minimumbedrag van 50.000 dollar weet in te zamelen. Of dit gaat lukken is nog niet duidelijk: ze hebben nog 48.000 dollar te gaan, maar hebben hier ook nog 26 dagen voor. Slaagt het project, dan wordt de LabStrip ergens in maart 2013 geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:43
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.