Remotoscope: op afstand oorinfecties onderzoeken met iPhone

De Remotoscope is een accessoire waarmee je de iPhone verandert in een otoscoop. Hierdoor kan een huisarts vanaf een afstand kijken of een kind last heeft van een oorontsteking.

RemotoscopeDe Remotoscope is een speciale otoscoop die je aansluit op de iPhone. Ouders kunnen hiermee in de oren van hun kinderen kijken, waarna een arts op afstand kan bepalen of er sprake is van bijvoorbeeld een oorinfectie. Op deze manier hoef je niet iedere keer naar de dokter als er sprake is van oorproblemen.

Bij het bekijken van het oor zouden ouders hooguit de Remotoscope een paar keer heen en weer moeten bewegen, om een goed beeld te geven van de binnenkant van het oor. Hiermee zou de Remotoscope uitkomst kunnen bieden voor afgelegen locaties waar geen huisarts in de buurt is. De huisarts zou in theorie op afstand een antibioticakuur kunnen voorschrijven als er een ontsteking wordt geconstateerd.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Remotoscope verkrijgbaar zal zijn. Het iPhone-accessoire wordt op het moment getest door onderzoekers. De resultaten van dit onderzoek zullen eind dit jaar worden gepubliceerd. Het is dan nog de vraag of de otoscoop verkocht zal worden en wat hij zal gaan kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 16:26
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.