Kwartaalschattingen iPad 2 omhoog van 14 naar 20 miljoen

De productie van de iPad gaat in het derde kwartaal van 2011 flink omhoog vanwege de feestdagen. Foxconn bereidt zich voor op het kerstdagenseizoen.

ipad-2De iPad 2 doet het prima in de verkoop. Apple moet dan ook als een dolle productie draaien bij toeleverancier Foxconn. Een nieuw verslag van Taiwan Economic News beweert dat Foxconn de hoeveelheid verscheepte iPads in het derde kwartaal van 2012 flink heeft opgevoerd: van 14 naar 20 miljoen.

Er wordt een behoorlijke groei verwacht van 42,8% vergeleken met de oorspronkelijke schattingen. Het zijn behoorlijke aantallen. Ga maar na: in het tweede kwartaal van 2011 verkocht Apple nog 9,25 miljoen stuks. De hogere cijfers hebben te maken met het feestdagenseizoen aan het eind van het jaar.

Hon Hai, moederbedrijf van Foxconn, bevestigt dit zelf ook: het is normaal om in het derde kwartaal hogere productie te draaien. Traditioneel is dit het topseizoen voor de elektronica-industrie. Knelpunt in de productie zouden de touchscreenpanelen kunnen zijn, maar dat is inmiddels opgelost. LG Display had de afgelopen weken problemen om aan de gewenste kwaliteit voor de 9,7 inch touchscreenpanelen te voldoen. In september zullen ze weer op het normale productievolume zitten.

Ook in de westerse wereld zijn de verwachtingen voor tablets hooggespannen. JP Morgan heeft de schattingen voor tablets verhoogd. Ze dachten eerst dat er in 2011 46,1 miljoen stuks verkocht zouden worden, maar schatten nu dat het 51,9 miljoen gaat worden. In 2012 zal dat groeien naar 72,4 miljoen. Analist Mark Moskowitz verwacht dat Apple een marktaandeel van 70,9 procent heeft, aan het eind van dit jaar. Eind 2012 is dat gedaald naar 62,8 procent.

Meer info: Taiwan Economic News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 20:06
Categorie Apple
Onderwerpen game, groei, ipad, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.