Krastest: iPhone 5C alvast op de pijnbank

Is de iPhone 5C krasbestendig? Dat moet blijken uit een krastest van de iPhone 5C met sleutels en muntgeld. Ook heeft de Taiwanese site Apple Daily de afmetingen gecheckt.

iphone 5c krastestDe iPhone 5C is nog niet eens op de markt, maar de Taiwanese stie Apple Daily heeft ‘m al getest. Ze keken naar de krasbestendigheid van de behuizing en gebruikten een digitale schuifmaat om de exacte afmetingen te bepalen. Apple Daily stopte de iPhone 5C-achterkant bovendien in een plastic zak met sleutels en muntgeld en ging er flink mee rammelen. Daarna krasten ze met een sleutel op de behuizing.

De achterzijde van de iPhone 5C is al meermaals op foto’s verschenen, maar het opmeten van de afmetingen was nog niet eerder vertoond. Wie alvast wil checken of de iPhone 5C in je huidige beschermhoesje past: het toestel wordt 8,98 mm x 124,55 mm x 59,13 mm groot. Het zou gaan om een origineel onderdeel, afkomstig uit Apple’s toeleveringsketen, al weten we dat natuurlijk nooit zeker. De plastic achterkant leek na de mishandeling met sleutels en munten geen zichtbare krassen te vertonen. Misschien is de krasbestendigheid te vergelijken met de achterkant van de iPhone 3G/3GS, die immers ook van plastic was gemaakt.

Het artikel op Apple Daily toont ook een achterkant van de iPhone 5S met een langgerekte opening bij de flitser, wat opnieuw erop wijst dat er een dubbele flitser in de iPhone 5S komt. De behuizing is blauw, maar lijkt voorzien van een coating.

Je kunt de video ook bekijken op de Taiwanese website zelf.

iphone_5c_apple_daily_colors

iphone 5s blauwe coating

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 18:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.