KPN-klant bij winkel

KPN introduceert nieuwe abonnementsvormen met grotere databundels

KPN heeft nieuwe abonnementen aangekondigd met grotere databundels. Bestaande klanten krijgen ook een verhoging, zonder dat klanten hiervoor hoeven te betalen.

KPN-klant bij winkel
Vanaf 1 juni gaat KPN nieuwe mobiele abonnementen aanbieden, met meer data. De verhoging geldt voor alle bundels met onbeperkt bellen en sms’en. Het Zorgeloos Instap-abonnement heeft daardoor 2GB internet in plaats van 1GB. De duurste bundel wordt verhoogd van 20GB naar 50GB. Ook huidige klanten profiteren van de verhoging, al zijn sommige klanten met een ouder abonnement boos omdat ze niet langer onbeperkte data hebben, ondanks een eerdere belofte van KPN.

Nieuwe KPN-abonnementen vanaf 1 juni

De nieuwe KPN-abonnementen zijn geldig vanaf 1 juni. De verhoging heeft betrekking op vier Zorgeloos-abonnementen, waarbij bij twee ook een hogere prijs geldt. Voor Zorgeloos Instap betaal je straks €26 in plaats van €25, maar je krijgt hier wel twee keer zoveel data voor (2GB in plaats van 1GB). Zorgeloos Standaard wordt verhoogd van 5GB naar 10GB (was €28, nu €31). Zorgeloos Premium krijgt een verhoging van 10GB naar 25GB voor de – ongewijzigde – maandprijs van €38,-. Het duurste abonnement van €99,- voor 20GB behoudt ook dezelfde prijs, maar krijgt een bundel van maar liefst 50GB.

KPN sim-only-abonnementen per 1 juni 2017

  • Instap: 2GB (was 1GB) voor €26 (in plaats van €25)
  • Standaard: 10GB (was 5GB) voor €31 (was €28)
  • Premium: 25GB (was 10GB) voor €38 (was €38)
  • EU + VS: 50GB (was 20GB) voor €99 (was €99)

Alle bovenstaande abonnementen hebben een duur van 2 jaar.

Klanten met KPN Compleet krijgen daarnaast ook een verdubbeling, zodat een Zorgeloos Standaard-abonnement 20GB aan data bevat. Je kunt de MB’s in dit abonnement delen met andere KPN-abonnementen op hetzelfde adres.

Verhoging data bundels bestaande klanten zonder prijsverhoging

Heb je al één van bovenstaande abonnementen, dan wordt dit zonder extra kosten voor je verhoogd. Dit geldt voor de Zorgeloos- en Alles-in-1 mobiel-abonnementen. Om te profiteren van de verhoging in de databundel, hoef je niets te doen. KPN zegt dat er naast de bundelvergroting niets aan het abonnement wijzigt. De prijzen blijven dus gelijk aan wat je nu betaalt.

De data van alle KPN-abonnementen kan vanaf 1 juni in de gehele EU worden gebruikt. Dat betekent dat je je eigen nationale bundel dus gewoon in de EU kunt gebruiken. Zodra je bundel op is, kun je extra bundels bijkopen of gebruikmaken van een verlaagde internetsnelheid. Deze bundels zijn beschikbaar voor €3,49 voor 100 MB/belminuten/sms-berichten tot €14,99 voor 1000 MB/belminuten/sms-berichten.


Boze klanten met oudere abonnementen
Eerder deze week was er veel ophef onder KPN-klanten boos om wijzigingen die KPN per 1 juni doorvoert bij oudere abonnementen. Deze oudere abonnementen, zoals Surf&Mail Totaal en Extra Snel, hadden levenslang onbeperkt mobiel internet, maar dit wordt vanaf 1 juni 2017 toch gewijzigd in een bundel van 10GB. De abonnementen werden in 2009 en 2010 aangeboden als ‘een leven lang korting op internet op je mobiel, gecombineerd met onbeperkt mobiel internet.’ Abonnees die niet tevreden zijn over de wijziging, kunnen het abonnement per direct opzeggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2017, 13:02
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.