iRobot Roomba 690 robotstofzuiger.

Nieuwe iRobot Roomba 690 is een goedkopere robotstofzuiger met appbediening

iRobot, de bekende maker van robotstofzuigers, komt met twee nieuwe modellen van de Roomba-serie. De Roomba 690 en 890 werken met de iOS-app en zijn een stuk goedkoper dan de Roomba 960.

iRobot is een bekend merk als het gaat om robotstofzuigers, maar er zijn nog relatief weinig modellen die je met een app kunt bedienen. De goedkoopste robotstofzuiger van iRobot die je met appbediening kost €899, maar daar komt binnenkort verandering in. iRobot heeft twee nieuwe robotstofzuigers aangekondigd die een stuk goedkoper zijn en die je ook kunt bedienen met een app.

iRobot Roomba 690 robotstofzuiger.

iRobot Roomba 690 en 890

iRobot heeft diverse robotstofzuigers in het assortiment, ook in de 600- en 800-series. Deze modellen verschillen van de duurdere 900-serie met appbediening. Daarom komen de goedkopere 690 en 890 als geroepen: ze hebben een Wi-Fi-verbinding, waarbij je de stofzuigers met een app kunt aansturen.

De iRobot Home-app gebruik je om schema’s in te stellen, zodat de stofzuiger op vaste tijden zijn werk doet. Je kunt met de grote Clean-knop in de app direct de stofzuiger starten, zelfs als je niet thuis bent. Je gebruikt de app ook om in de gaten te houden wat je robotstofzuiger aan het doen is. De app stuurt bovendien meldingen, zodat je op afstand op de hoogte gehouden wordt van de vorderingen van je stofzuiger.

Toch kunnen de Roomba 690 en 890 niet hetzelfde als de 900-serie. De iRobot Home-app kan in combinatie met de 900-serie op een plattegrond laten zien waar je robot gestofzuigd heeft en laat ook statistieken van gereinigde gebieden zien. Deze functies zijn dus niet beschikbaar voor de nieuwe 690- en 890-modellen.

De iRobot Roomba 690 is beschikbaar voor $375 en is nu in ieder geval al in de Verenigde Staten te bestellen. De Roomba 890 verschijnt pas later in het tweede kwartaal. Wel kun je nu alvast de iRobot Home-app installeren, die is aangepast voor de nieuwe stofzuigers, dus het is de verwachting dat de stofzuigers ook snel in Nederland beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2017, 14:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, roomba, smart home, stofzuiger

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.