KPN start 20 maart proef mobiel tv-kijken via 4G

KPN start op 20 maart een proef met live tv-kijken via 4G voor 2000 testers. Er worden zestien zenders aangeboden, maar de populaire ontbreken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

kpn-tv-kijkenKPN start op donderdag 20 maart een proef met live-tv kijken met je iPhone of iPad via het 4G-netwerk. Het gaat om een pilot van drie maanden waaraan tweeduizend klanten kunnen deelnemen. Het dataverbruik van de dienst gaat niet ten koste van de databundel, zo maakte KPN eerder bekend. Het is nog niet duidelijk wanneer de dienst voor alle gebruikers beschikbaar komt. Ook over de prijs wil KPN nog niets zeggen.

KPN-woordvoerder Maurice Piek laat tegenover iCulture weten dat er apps worden aangeboden voor de iPhone en iPad en Android-smartphones en -tablets. Het is echter niet zo dat iedereen aan de proef kan deelnemen. De testpersonen zijn vooraf geselecteerd uit KPN-klanten die nu een Compleet-pakket afnemen en worden bij de start van de pilot door KPN benaderd. KPN wil met de dienst onderzoeken hoe klanten televisiekijken buitenshuis ervaren. Ook worden de technische mogelijkheden getest. Piek licht de gedachte achter het aanbod toe:

We komen met dit aanbod tegemoet aan het veranderende televisiegebruik van consumenten. Jongeren maken steeds meer gebruik van on-demand, terwijl ouderen nog op de traditionele manier televisiekijken. Op deze manier kunnen we onafhankelijk van tijd en plaats tv-kijken aanbieden.

Tijdens de pilot kunnen testpersonen opvallend genoeg niet kijken naar Nederland 1, 2 en 3, de zenders van de Publieke Omroep. Dit hangt mogelijk samen met de afspraken die kabelaars hebben bedongen. Ook de commerciële zenders van RTL en SBS ontbreken in het aanbod. KPN zou met RTL nog in onderhandeling zijn over het bedrag dat de doorgifte van haar programma’s via het mobiele netwerk mag kosten, laat een anonieme bron aan Tweakers weten. De KPN-woordvoerder wilde niet ingaan op deze speculaties, maar laat wel weten dat de zenders die worden aangeboden specifiek voor de pilot gelden en er in het uiteindelijke aanbod mogelijk nog veranderingen zullen optreden. De zestien zenders die wel worden aangeboden zijn: Discovery Channel, Comedy Central, National Geographic Channel, Animal Planet, BBC World, Kindernet, Nickelodeon, MTV, CNN, Xite, TLC, Videotheek TV en de Vlaamse zenders Ketnet, Canvas en Een.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.