Apple neemt maatregelen tegen ongewilde in-app aankopen in iOS 7.1

Een nieuw waarschuwingsbericht in iOS 7.1 informeert dat je 15 minuten na een aankoop ingelogd blijft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

In-app aankopen iOS 7.1 waarschuwingKinderen die onbedoeld in-app aankopen maken zonder je Apple ID-wachtwoord in te vullen: ze zorgden eerder al voor klachten van Amerikaanse overheidsinstantie FTC. Omdat je 15 minuten na te zijn ingelogd aankopen kunt maken zonder nogmaals je wachtwoord in te vullen, krijgen kinderen soms toegang tot de betaalmiddelen gekoppeld aan een Apple ID. Apple heeft zoals beloofd veranderingen in iOS 7.1 gemaakt, om dit soort situaties voortaan te voorkomen.

De aanpassing in iOS 7.1 ziet er ogenschijnlijk simpel uit. Als je inlogt op een Apple ID voor het maken van bijvoorbeeld een in-app aankoop, dan krijg je voortaan in een waarschuwingsbericht te zien dat je 15 minuten ingelogd blijft. Dit kun je volgens de notificatie veranderen in de instellingen van iOS. Een knop verwijst je rechtstreeks door naar deze instelling.

Het is in iOS al langer mogelijk om de periode dat je ingelogd blijft te beperken. De aanpassing zorgt ervoor dat meer iOS 7.1-gebruikers zich bewust zijn van de mogelijkheid – en van de risico’s als ze 15 minuten ingelogd blijven.

De toegevoegde waarschuwing in iOS 7.1 is niet geheel vrijwillig: volgens eerder aangehaalde bronnen werd er in een schikking met de FTC verwacht dat iOS duidelijker zou zijn over de gevaren. In-app-aankopen zijn sowieso al langer een gevoelig punt: Apple schikte in een eerdere rechtszaak al en was daardoor verplicht ouders terug te betalen als kinderen onbedoeld aankopen maakten. Later voegde Apple extra waarschuwingen en uitleg toe aan iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:04
Categorie iOS
Onderwerpen in app aankopen, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.