Steve Jobs onderzocht nieuw type iPhone-camera van Lytro

Steve Jobs zou hebben gesproken met het bedrijf Lytro, verantwoordelijk voor een camera waarvan je foto's achteraf kunt scherpstellen. De technologie lijkt zich goed te lenen voor een camera in de volgende iPhone.

LytroMorgen verschijnt het boek ‘Inside Apple’ in de winkel, waarin Fortune-journalist Adam Lashinsky de bedrijfscultuur van Apple probeert te doorgronden. In dit boek worden ook een aantal bijzondere feiten gepresenteerd: zo schrijft Lashinsky dat Apple in gesprek was met Ren Ng, CEO van cameramaker Lytro. De camera’s van Lytro zijn in staat om alle informatie van een foto in één keer op te slaan, zodat je ze achteraf bijvoorbeeld kunt scherpstellen.


De interesse in Lytro is niet verrassend: volgens de officiële biografie van Steve Jobs wilde de voormalig Apple-CEO drie dingen opnieuw uitvinden: fotografie, studieboeken en televisie. In Inside Apple staat het volgende over Jobs en zijn ontmoeting met Ren Ng geschreven:

De CEO van het bedrijf, Ng, is een briljante computeronderzoeker met een PhD van Stanford. Hij belde Jobs meteen, die zijn telefoon opnam en antwoordde met “als je vanmiddag tijd hebt kunnen we elkaar misschien spreken.” De 32-jarige Ng haastte zich naar Palo Alto, liet een demo van Lytro’s technologie zien en praatte met Jobs over cameras en productontwerp. Op verzoek van Jobs zou hij een email sturen met drie dingen die Lytro met Apple wil doen.

Zou Jobs in zee zijn gegaan met Lytro, dan is het niet onwaarschijnlijk dat de cameratechnologie eerst in een volgende iPhone geïmplementeerd zou worden. Jobs’ passie voor fotografie leek zich vooral te uiten in de iPhone, waarvan het laatste model inmiddels een 8-megapixelcamera heeft. Met succes: de iPhone 4 is nog steeds de meestgebruikte camera op fotografiesite Flickr.

De combinatie van Lytro en de iPhone lijkt interessant: omdat de speciale camera zich op een iPhone bevindt, zou het mogelijk kunnen zijn om de gemaakte foto’s op je iPhone te bewerken. Omdat een Lytro-camera alle beeldinformatie in één keer opslaat, zou je hierdoor achteraf kunnen scherpstellen of de belichting kunnen aanpassen.

We weten helaas niet waar het gesprek tussen Ng en Jobs uiteindelijk tot resulteerde. Hoewel de combinatie van de technologie en de iPhone ideaal lijkt, is de kans net zo groot dat de uitwisseling uiteindelijk tot niets leidde.

Benieuwd hoe Lytro foto’s er uit zien? Op de website van het bedrijf achter de camera kun je zelf foto’s scherpstellen door erop te klikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 9:51
Categorie Apps
Onderwerpen camera, lytro
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.