‘KPN introduceert nieuwe Dropbox-concurrent KPN Up in oktober’

KPN introduceert in oktober 2014 de nieuwe clouddienst KPN Up, waarmee je 25GB aan cloudopslag kunt gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

kpn logo closeupKPN introduceert in oktober 2014 de clouddienst KPN Up. Dit blijkt uit een interne presentatie van KPN bemachtigd door Tweakers. KPN Up wordt een alternatief op diensten zoals Dropbox en het aankomende iCloud Drive. Voor gratis gebruik van KPN Up is een duurder glasvezelabonnement nodig, maar de dienst wordt ook ondersteund door smartphones. Zo beschrijft KPN hoe je met KPN Up bijvoorbeeld smartphone-foto’s gelijk kunt uploaden om overal te bekijken.

KPN Up biedt 25GB aan cloudopslag. KPN beschrijft de clouddienst als volgt:

Met KPN Up hebben klanten altijd veilig toegang tot persoonlijke bestanden, waar ze ook zijn. Maak je bijvoorbeeld een foto met je smartphone, dan kun je deze dankzij de app van KPN Up ook openen op je tablet of laptop. KPN Up biedt met 25 Gigabyte meer dan genoeg ruimte en isvanaf oktober dus gratis te gebruiken door klanten met een Glasvezelpakket.

Volgens KPN wordt KPN Up gratis aangeboden bij glasvezelabonnementen waarbij de snelheid is verhoogd door €7,50 of €17,50 bij te betalen. Het lijkt vooralsnog onduidelijk of KPN Up later in combinatie met andere abonnementen of als losse betaaldienst wordt aangeboden.

Dit is niet de eerste clouddienst van KPN. In 2012 introduceerde KPN ook al CloudOpslag, een dienst waarmee je foto’s, video’s contacten en documenten vanuit de cloud synchroniseert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen dropbox, kpn, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.