KPN gaat voorlopig door met heffing op mobiele diensten

Telecomoperator KPN heeft aan NOS laten weten dat het bedrijf voorlopig doorgaat met de voorbereidingen voor nieuwe abonnementen, waarbij bepaalde mobiele diensten extra worden belast.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

KPNKPN gaat voorlopig door met de voorbereidingen om deze zomer nieuwe abonnementen te introduceren, waarbij voor mobiele diensten zoals Skype extra betaald moet worden. Dat heeft de telecomoperator aan de NOS laten weten. Gisteren bepaalde minister Maxime Verhagen van Economische Zaken dat telecombedrijven geen extra kosten in rekening mogen brengen voor gebruik van bepaalde mobiele internetdiensten. Hij legt zich daarmee neer bij de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer. Verhagen komt over enkele weken met een voorstel om een verbod op dergelijke heffingen in de Telecomwet op te nemen.

KPN verklaart tegenover NOS dat het de discussie in Den Haag in de gaten houdt, maar de situatie opnieuw wil bekijken als het voorstel van Verhagen is uitgewerkt. De minister vindt in ieder geval de steun van Eurocommissaris Kroes. Verhagen moet het voorstel nog wel voorleggen aan Kroes, om te bekijken of de regelgeving in strijd is met Europese wetgeving. ICT-jurist Arnoud Engelfriet verwacht dat Verhagen de wet gewoon zal kunnen aanpassen. Hij waarschuwt wel dat er goed nagedacht moet worden hoe het wordt opgeschreven, om te voorkomen dat KPN en andere telecombedrijven de regels omzeilen.

Vodafone heeft nog geen officiële reactie op het verbod gegeven, maar denkt daar nog steeds over na. Vodafone blokkeert wel VoIP-diensten en brengt daardoor ook geen extra kosten in rekening. T-Mobile heeft geen intentie om voor bepaalde diensten of applicaties extra geld te gaan vragen. Wel noemt de telecomoperator het ‘onvermijdelijk’ dat de prijzen van mobiel internet omhoog gaan. Als operators verboden wordt om onderscheid te maken in mobiele diensten, lijkt het overigens onvermijdelijk dat de prijzen van mobiel internet bij alle telecomoperators zullen stijgen.

Via: NOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 1:56
Categorie Providers
Onderwerpen heffing, kpn, politiek, telecom, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.